Hlavní obsah

Na Bluesfestu zahraje Lil´ Ed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hvězdou třetího ročníku Bluesfestu, který se uskuteční 16. října v Lucerna Music Baru, bude Lil´ Ed a jeho skupiny The Blues Imperials. Stejně jako Mr. Sipp se pražskému publiku představí poprvé.

Foto: Liver

Lil´ Ed a Blues Imperials

Článek

Jednašedesátiletý Lil´ Ed Williams dal dohromady první sestavu The Blues Imperials v sedmdesátých letech, kdy v Chicagu ještě působili mistři žánru v čele s Muddy Wateresem a Howlin´Wolfem nebo Hond Dog Taylor. Moho je dobře poznal, protože ho učil hrát strýc, slavný slidekytarista Joseph Benjamin Hutto, který po Taylorově smrti převzal jeho doprovodnou kapelu.

Právě pojetí Hutta ovlivnilo Lil´ Eda, který se prosadil na konci osmdesátých let. Upozornil na sebe, když nahrál jednu skladbu na výběr značky Alligator. Její majitel ho vyzval, aby natočil další písně a v roce 1986 mu vydal album Roughhousin. To mu otevřelo cestu na festivaly. Lil´ Ed od té doby získal dvakrát cenu Blues Music Awards.

Letos mu vyšlo album The Big Sound Of Lil´ Ed and The Blues Imperials.

Druhá hvězda Mr. Sipp (vlastním jménem Castro Coleman) pochází z Mississippi, pravlasti blues. Jeho druhá deska The Mississippi Blues Child mu vynesla cenu Blues Music Award pro nejlepší album nového umělce.

Na Bluesfestu se dále představí Rakušan Ripoff Raskolnikov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám