Hlavní obsah

Muzikál West Side Story bude v Praze dirigovat Bernsteinův žák

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyři dny, od 23. do 26. března, bude možné v pražském Kongresovém centru navštívit uvedení slavného muzikálu scenáristy Arthura Laurentse, libretisty Stephana Sondheima, choreografa Jeroma Robbinse a skladatele Leonarda Bernesteina West Side Story. Představí ho američtí tvůrci a umělci, kteří ho hrají na Broadwayi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Protagonisté muzikálu West Side Story 22. dubna na tiskové konferenci v Praze. Zleva: herci Daniel Russell, Jenna Burnsová, Kevin Hack a dirigent představení Donald Chan.

Článek

Na středeční tiskové konferenci muzikál uvedli dirigent a hudební režisér Donald Chan, který má stále angažmá na Broadwayi, a herci Kevin Hack, jenž se zhostí role Tonyho, Jenna Burnsová, která ztvární Marii, a Daniel Russell, který bude hrát Little Johna. Spolu s nimi v muzikálu vystoupí řada dalších amerických herců, zpěváků a tanečníků.

Jejich nastudování, se kterým jsou na evropském turné a na Broadwayi se nyní nehraje, začalo vznikat loni v říjnu. „Bylo to náročné. Nejprve jsme tři týdny nacvičovali nasucho a poté jsme začali zkoušet v kostýmech. Dnes už show zvládáme velmi dobře,“ řekla Burnsová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva herci a tanečníci Daniel Russell, Jenna Burnsová a Kevin Hack vystoupili 22. března 2017 na tiskové konferenci k připravovaným představením legendárního muzíkálu Leonarda Bernsteina West side story.

Inscenace vznikla podle původní choreografie z roku 1957, kdy byl muzikál poprvé uveden na Broadwayi. V roce 1961 se dílo dočkalo i filmového zpracování.

„Divadelní verze byla velice úspěšná,“ vzpomněl dirigent Chan. „Když pak začala vznikat filmová, tvůrci si mysleli, že ji podle muzikálu snadno natočí. Brzy ale poznali, že chtějí-li udělat dobrý film a uvěřitelně ztvárnit West Side Story, musí spolupracovat i s lidmi z divadla.“

Chan má to umělecké štěstí, že je žákem samotného Bernsteina. „S Bernsteinem jsem se poprvé setkal v době svých studií. Později jsem měl možnost pracovat s lidmi z jeho týmu v Ohiu a od té doby jsem s nimi dělal několikrát,“ uvedl Chan.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dirigent představení Donald Chan vystoupil 22. března 2017 na tiskové konferenci k připravovaným představením legendárního muzíkálu Leonarda Bernsteina West side story.

Podle jeho slov bude v Praze uváděná show v podstatě stejná, jako ta originální. „Možná se změnily energie a náboj, ale příběh je stejný. Víte, úspěch toho představení tkví podle mě v tom, že má skvělou hudbu, choreografii a herectví. Je také postaven na klasickém příběhu Romea a Julie, no a které představení, inspirované slavným Shakespearovým dílem, by nebylo úspěšné,“ vysvětlil ještě Chan.

Poslední vstupenky na pražská představení jsou stále ještě v prodeji, sdělili pořadatelé ze společnosti JV Agentura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám