Hlavní obsah

Muzikál Golem otevře Divadlo Hybernia

Muzikál Golem, jehož premiéra ve čtvrtek otevře nové Divadlo Hybernia v centru Prahy, představili v úterý tvůrci novinářům. Na námětu Golema se podílel Zdeněk Zelenka, autor scénáře, režisér Filip Renč a libretista Lou Fanánek Hagen, hudbu složil Karel Svoboda.

Článek

"Obdivuji odvahu producentů vsadit na ještě nenapsané dílo, a dokonce jím otevřít nové divadlo," řekl na setkání Zdeněk Zelenka, který tak potvrdil zvěsti o tom, že nový muzikál vznikal během několika měsíců. "Je to tip na zápis do Guinnessovy knihy rekordů," doložil skladatel Karel Svoboda s tím, že ho zběsilé tempo psaní stálo mnoho nervů i kilogramů, takže se po letech vrátil na svou mladistvou váhu.

Příběh Golema je postaven na osudové lásce židovské dívky Rebeky a křesťanského mladíka Vojtěcha, kteří si chtějí svůj vztah prosadit proti všem v době končícího 16. století, kdy vrcholí napětí mezi obyvateli židovského ghetta a pražskými křesťany. Postavu Vojtěcha alternují Petr Kolář, Kamil Střihavka a Josef Vojtek, Rebeku Dasha, Lucia Šoralová a Zdenka Trvalcová, dále se na scéně objeví Ilona Csáková, Petra Janů, Hanka Křížková, Vilém Čok, Jiří Korn, Tomáš Trapl, Vlastimil Zavřel, Petr Štěpánek či Ivan Vyskočil. Od prosince by se do obsazení měl vrátit i Petr Muk.

Divadlo Hybernia vzniklo přestavbou paláce U Hybernů, který má dlouholetou divadelní historii. V nové podobě má být nejmodernější českou muzikálovou scénou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám