Hlavní obsah

Muff křtili Fatalust skromně a pálenkou

Právo, Gabriela Rossi

Slavnostně obyčejný večer připravila v pražském Jazz Docku letos dvacetiletá kapela Muff. Jazzrocková parta se skromně excentrickým saxofonistou Marcelem Bártou, klávesistou Jakubem Zitkem, který má na svědomí velkou část repertoáru, precizně měkkým baskytaristou Jakubem Vejnarem, ostrým kytaristou Jiřím Šimkem a přesným a zábavným bubeníkem Romanem Víchou křtila nové album Fatalust.

Foto: archiv kapely

Marcel Bárta z kapely Muff.

Článek

Zcela určitě nepřekvapila, ale naprosto jistě potěšila své stálé posluchače. Těch byla podle reakcí po písních na říční jazzové bárce většina.

Ve středu večer opět ukázala, že bezchybně zvládá přechody ve formách v různých pořadí nástrojů, jak je to pro ni typické. Muzikální genialita všech hráčů je nesporná, ale dvacet let společného hraní je na jejich projevu ještě zřetelnější. Sehranost, kterou by si kdejaká kapela mohla jen přát, je prostě neskutečná výhoda.

Desku kapele Muff pokřtili zpěvačka Katarzia, jež svými vtipy pěkně rozbourala slavnostní atmosféru, po které v tu chvíli ale stejně nikdo moc netoužil, a právník Vladimír Lederer, jemuž vděčíme právě za Jazz Dock. Křtilo se poměrně netradičně panáky pálenky s etiketou se jménem kapely.

Posluchačsky nejúspěšnější byly rozhodně skladby Raz dva tré kvatro a Barely. Naučit se věci nazpaměť je jedna věc, ale každou precizně zahranou formu prožít natolik živě a s radostí, to je věc neopakovatelná.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám