Hlavní obsah

Moravec čelí nařčení kvůli moderování soukromé akce

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moderátor nedělního diskusního pořadu České televize Václav Moravec čelí nařčení člena Rady Českého rozhlasu Štěpána Kotrby, že porušil Kodex ČT. Důvodem je to, že minulou středu uváděl komerční akci Finanční ředitel roku, což by podle Kotrby jako prestižní politický moderátor neměl. ČT se postavila za Moravce.

Článek

Kotrba napsal své výhrady v článku, který z internetového serveru převzaly některé deníky. Nešlo o soukromý večírek, ale o oficiální akci Fóra (klubu) finančních ředitelů, které je neziskovým sdružením.

"Cílem vyhlášení nejlepšího finančního šéfa je výměna informací i know how a zvýšení prestiže finančního řízení jako celku. Ocenění finančníci mají za povinnost přednášet na konferenci a šířit úspěšné metody. Nejde o komerci," sdělil Právu prezident sdružení Dean Brabec.

"Za moderování jsem si nevzal honorář. Organizátorům jsem zdůraznil, ať ho rovnou zašlou na konto Pomozte dětem, což učinili," řekl Právu Václav Moravec.

Za Moravce se postavil jeho přímý nadřízený, ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. "Šlo o akci důstojnou, prestižní a reprezentativní. Navíc Moravec je externí zaměstnanec ČT, takže v tom střet zájmů nevidím. Střet zájmů u svých podřízených si troufám interpretovat kvalifikovaněji než ledasjaký internetový škrábal," prohlásil Šámal. Česká televize byla navíc mediálním partnerem akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám