Hlavní obsah

Monty Python se chtějí svézt na úspěchu Gibsona

ČTK, zaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér, herec, spisovatel a jeden ze zakládajících členů kultovní komediální skupiny Monty PythonTerry Jones se nijak netají tím, proč s kolegy uspěchali návrat do kin své kultovní biblické parodie Život Briana z roku 1979. Důvodem je Gibson režisér.

Foto: Josef Zajíc

Noc kostelů v Ostravě. 29.5.2015. Ostrava- Přívoz, kostel Neposkvrněného Početí Panny Marie.

Článek

Kvůli ohromnému úspěchu filmu Mela Gibsona Umučení Krista, který vyvolal kontroverze pro naturalistické zobrazení posledních dvanácti hodin Ježíšova života, se Monty Python předčasně vrací do kin.  Pythonovská parodie na Kristův příběh se měla původně znovu objevit na filmových plátnech v srpnu, tedy přesně 25 let po své premiéře, ale začala se hrát už nyní.

"Z naší strany je to nestoudný obchodní oportunismus," řekl Jones nedělnímu vydání amerického listu Philadelphia Inquirer. "Prostě jsme viděli příležitost a řekli jsme si, že ji využijeme," prohlásil a dodal: "Rozhodně se snažíme z Melova ohromného úspěchu něco vytřískat." Milovník českého piva Terry Jones by měl být letos jedním z hlavních hostů Letní filmové školy v Uherském hradišti. Podle pořadatele Jiřího Králíka svou účast už potvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám