Hlavní obsah

Mluvčí České televize Šticha končí ve funkci

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák začal nový rok pracovně tvrdě a nekompromisně. Rozloučil se v pondělí s některými svými podřízenými.

Foto: Marta Myšková, ČTK

Ladislav Šticha

Článek

Jedním z nich je i mluvčí Ladislav Šticha, který končí 30. ledna. Byl ve funkci čtyři roky a nezdálo se, že by Dvořák měl vůči němu doposud výtky. Šticha ale hovořil za éry exředitele ČT Jiřího Janečka a většinou to tak bývá, že pokud přijde nový šéf, první odcházejí z místa mluvčí a lidé ze sekretariátu bývalého ředitele.

Podrobnosti k Štichově odchodu oznámí ČT v úterý v tiskové zprávě. Šticha nechtěl informaci Právu blíže komentovat, tedy hlavně důvody odchodu. Řekl pouze: „Po čtyřech letech mám nárok na změnu. Přijdou noví, mladí...“

Zda místo Štichy zaujme bývalá mluvčí Českých aerolinií Daniela Němcová, kterou Dvořák povolal do svého týmu jako šéfku vnější a vnitřní komunikace, nebo zda Dvořák sáhne po některých zkušených mediálních novinářích, kteří podle jeho názoru splňují kritéria na funkci tiskového mluvčího, se neví.

Reklama

Výběr článků

Načítám