Hlavní obsah

Místo nahoře bylo nejsledovanější

Novinky, ATO Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První díl nového seriálu České televize Místo nahoře sledovalo 1,86 miliónu lidí. Znamená to, že si jej v pondělí vybralo 42,7 procenta dospělých diváků, zatímco Prásku na Nově dala přednost jen třetina.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Opět se tak potvrdilo, jaký zájem seriály vyvolávají. Čísla jsou skoro stejná jako v případě prvního dílu Rodinných pout, který na Primě sledovalo 1,7 miliónu diváků.  Je to ovšem výrazně méně, že se dívalo na první díl Černých baronů, který shlédlo 2,5 miliónu diváků.

Obvyklý pokles, který následuje po uvedení prvního dílu, však byl u Černých baronů nebývale hluboký, další díly shlédlo v průměru jen kolem 1,4 miliónu lidí. Jasně to ukázalo, že Černí baroni nesplnili očekávání. To asi obstojně zvládnuté Místo nahoře nepotká, protože nejde o pokračování úspěšného seriálu ani o zpracování oblíbeného tématu, takže se nemůže dostavit tak hluboké zklamání.

Dá se tedy očekávat, že Místo nahoře zaujme přibližně stejný počet diváků jako Černí baroni nebo Rodinná pouta - tak milión a čtvrt až půldruhého miliónu diváků. 

Vzhledem ke slušné kvalitě seriálové novinky České televize je to tristní. Ukazujte to, že milovníkům seriálu nejde ani tak o kvalitu, to byl pokles u Rodinných pout musel být vyšší, že jim postačuje samotná forma příběhu na pokračování. Přímé konfrontace, která by ukázala, jaký seriál láká více, se asi nedočkáme.  Vzhledem k vysokým nákladům je jednotlivé televize nenasazují proti sobě.

Reklama

Související témata:

Související články

Rodinná pouta byla nejsledovanější

Obliba seriálů nadále trvá, první díl Rodinných pout připoutal k obrazovkám 1,7 miliónu diváků, což představuje 39,5 procenta z lidí u obrazovek. Prima může...

Tomáš Hanák o seriálu Místo nahoře

V pondělí večer začíná Česká televize vysílat třináctidílný seriál Místo nahoře o nijak zvlášť dobře situované rodině, která si si pořídí vilku v satelitním...

Výběr článků

Načítám