Hlavní obsah

Miroslav Kemel vydá album i knihu kreslených vtipů v jeden den

Miroslav Kemel je muž dvou uměleckých tváří. Kreslenými vtipy zásobuje od roku 1991 české deníky, když momentálně publikuje v deníku Právo a na Novinkách.cz. Je také hudebníkem, jenž vydává své písničky na albech. Obě činnosti odděluje, jako hudebník používá hovorovou variantu svého křestního jména a na Facebooku má dva profily.

Foto: Dušan Tománek

Miroslav Kemel představí nové písně i výběr ze svých kreslených vtipů.

Článek

Již 15. října se však výsledky práce Miroslava Kemela i Mirka Kemela potkají. Vydavatelství Animal Music vydá jeho nové album Vlčí stopy, na němž spolupracoval s producentem Petrem Ostrouchovem a jeho kapelou Blue Shadows (tedy s lidmi, kteří stojí též za oběma posledními alby Vladimíra Mišíka).

„Většina písniček pro album vznikala v době lockdownu, který jsem z velké části trávil na chalupě, takže se do textů ta podivná doba propsala. Byla to pro mě úplně nová zkušenost odevzdat písničky osudu a dívat se, jak pod rukama Petra Ostrouchova a jeho skvělé kapely Blue Shadows rozkvétají a nacházejí své nové rozměry,“ říká o spolupráci na albu Mirek Kemel.

V nakladatelství Galén současně vydá bilanční sbírku kreslených vtipů pod názvem …nedělej mi ostudu a padej do hospody!, pokrývající období od roku 2014, tedy vtipy kreslené pro deník Právo.

„Mou základní hnací silou je pobavit sám sebe způsobem přemýšlení, nalezením nečekaných souvislostí, point a také samotnou kresbou a celým procesem kreslení. V podstatě nemyslím na čtenáře, ale jen na sebe, chci se bavit. Domnívám se, že je to jediný poctivý způsob, jak tuto práci dlouhodobě zvládat,“ tvrdí Miroslav Kemel.

Album Vlčí stopy bude pokřtěno na koncertě v pražské Malostranské besedě 3. listopadu. Kemela doprovodí jeho stálá kapela i Blue Shadows, s nimiž album nahrál. Kmotry desky budou protagonisté minisérie Vodník, která stála u zrodu Kemelovy spolupráce s Petrem Ostrouchovem, herečka Klára Melíšková a režisér Viktor Tauš.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám