Hlavní obsah

Miliónová série sKORO NAmizině

Aktualizováno

Došly Prachy, Profík, Tresť. To jsou názvy tří dílů seriálu sKORO NAmizině, které od konce dubna pustili do světa ostravští herci z Divadla Mír. Ten poslední zveřejnili na YouTube začátkem týdne. Všechny dohromady mají již více než milión tři sta tisíc zhlédnutí a vydělaly stovky tisíc korun.

sKORO NA mizině - 3.epizoda s Petrem Kolečkem, Langošem a Suchošem

 
Článek

Jejich výrobu přitom platí diváci sami, v rámci dobrovolných příspěvků, které tvůrcům posílají. Děje epizod zachycují aktuální události, do kterých se vedle pandemie, dolů či ekonomické recese promítají obvyklé spory mezi Ostravou, Prahou a Brnem a vstupují do nich „velké hvězdy“. Od herce Jiřího Langmajera po scenáristu Petra Kolečka nebo Michala Suchánka.

Za originálním nápadem, jak udržet v době koronavirové ostravské divadlo finančně nad vodou, stojí osvědčený tvůrčí tým v čele s režisérem Vladimírem Skórkou. Pochvaluje si, že díky koroně se mohli všichni setkat na place.

Vítězi pandemie jsou Ostraváci na mizině

Kultura

„Jsou to moji kamarádi, které mám neuvěřitelně rád. Navíc dva z nich, Petr a Michal, si v seriálu nejen zahráli, ale coby jedni z nejlepších českých scenáristů se na seriálu podíleli i autorsky. To je naprosté unikum,“ tvrdí.

Tvůrci zatím nevědí, zda třetí díl bude poslední. Pokud budou diváci chtít, mohou si další zaplatit. „Když se opět vybere dostatečné množství peněz na vznik dalšího dílu, tak se vrhneme do práce. Nápadů máme až až. Když se nevybere dost, rozdělíme částku opět mezi herce a štáb,“ říká Skórka.

Anketa

Přispěli jste někdy na výrobu svého oblíbeného uměleckého pořadu?
Ano
25,9 %
Ne
74,1 %
Celkem hlasovalo 586 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám