Hlavní obsah

Michael Kocáb si do Aftershocks pozval esa

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michael Kocáb nahrává album, na němž se sešla pozoruhodná společnost muzikantů světové extratřídy. Jsou to bubenický virtuos, Australan žijící v Los Angeles Virgil Donati, baskytarová legenda, Američan Billy Sheehan, a Australan pobývající v Praze Glenn Proudfoot, jenž s Kocábem už v minulosti hrál v kapele Pražský výběr II.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Australský kytarista Glenn Proudfoot a český zpěvák a skladatel Michael Kocáb

Článek

Rockové album s pracovním názvem Aftershocks je mezinárodním projektem, který u nás nemá obdoby.

„Je to rozhodně jeden z vrcholů mé hudební kariéry. Nikdy bych si nedokázal představit, že budu nahrávat s Donatim a Sheehanem. Kdo se v branži trochu vyzná, také by ho to asi nenapadlo. Vzniklo to čistým způsobem. Rozhodli jsme se s Glennem nahrát desku světového střihu. On navrhl, abychom ji nahráli během čtrnácti dnů a Donatiho a Sheehana jsme pak pozvali spíš jen tak, abychom to zkusili. Naši nabídku přijali, Donati byl dokonce tak nadšen, že nám do písniček velmi konstruktivně vstupoval,“ řekl Právu Kocáb.

Hudba a texty jsou společným dílem Kocába a Proudfoota. Jedenáct skladeb, žánrově oscilujících na pomezí klasického rocku až rock metalu, je opatřeno anglickými texty. Stylové vymezení ale tentokrát není příliš podstatné. Prvořadá je kvalita hudby jako taková, a ta je v tomto případě opravdu mimořádná.

Album vyjde 10. února 2014. „Odjíždíme ho smíchat do Austrálie. Když o to bude zájem, budeme chtít i vystupovat. Nejsem si ale jist, jestli se nám na koncerty podaří dostat Donatiho a Sheehana, i když přislíbili, že pokud budou mít čas, tak přijedou,“ uzavřel Kocáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám