Hlavní obsah

Michael Jackson si o filmové role říkal osobně

Právo, Jaroslav Špulák

Americký zpěvák Michael Jackson chtěl hrát ve filmu X-Men. Přál si ztvárnit roli Charlese Xaviera. Prozradila to producentka snímku.

Foto: ČTK

Michael Jackson byl o svém hereckém talentu přesvědčen.

Článek

První z řady filmů X-Men měl premiéru v roce 2000. Jednu z hlavních rolí, profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata, mutanta a zakladatele školy nadpřirozených schopností, v něm ztvárnil britský herec Patrick Stewart.

Už v roce 2016 se psalo o tom, že si tuto roli toužil zahrát slavný popový zpěvák. Podrobnosti celého příběhu nyní serveru The Hollywood Reporter odhalila producentka snímku Lauren Shuler Donnerová.

Michael Jackson osobně navštívil režiséra Bryana Singera i producenty, kterým se pro zmíněnou roli nabídl. Produkce se ho zeptala, jestli si je vědom toho, že pro ztvárnění Charlese Xaviera hledají staršího, holohlavého a bílého muže. Zpěvák údajně odpověděl, že se přece může pro potřeby filmu namaskovat.

Jako důkaz toho, že je adaptabilní a připravený k proměně, připomněl krátký film Duch (1996), v němž prošel zásadním vývojem. Účastníkům schůzky ho jako důkaz svého odhodlání následně pustil.

Tvůrci snímku X-Men nicméně nikdy vážně neuvažovali o tom, že by Jacksona angažovali. Důvodem bylo to, že nebyl příliš dobrý herec, a navíc bylo studio Fox, jež snímek X-Men produkovalo, přesvědčeno, že Charlese Xaviera má hrát Stewart.

Zajímavé je, že téměř ve stejnou dobu se Jackson pokusil dostat se i do jiného filmu. V roce 2015 Ahmed Best, herec, který ztvárnil Jar Jar Binkse ve filmu Star Wars: The Phantom Menace (1999), přiznal, že jeho postavu si přál Jackson hrát. O tom, že to tak nebude, prý rozhodl sám režisér George Lucas.

„George mě jednou představil Jacksonovi po koncertu v Londýně a řekl mu: Tady je Jar Jar Binks. Michael z toho byl smutný. O několik hodin později mi George vysvětlil, že Jackson chtěl ve filmu hrát a měl představu, že Jar Jar Binks bude vypadat jako on v klipu k písni Thriller. Chtěl toho docílit nějakými zvláštními efekty. Myslím si však, že byl tenkrát pro film příliš slavný,“ řekl Ahmed před pěti lety v rozhovoru pro americký magazín Vice.

Podle zpráv médií se Jackson také viděl jako Spider-Man, Willy Wonka, Peter Pan a chtěl hrát v pokračování Mlčení jehňátek.

Král popu se ale navzdory svým velkým ambicím filmovou hvězdou nestal. Jeho dvě nejznámější role jsou Scarecrow ve snímku Čaroděj (1978) a Agent M v Mužích v černém 2 (2002).

Zemřel 25. června 2009 při náhlé srdeční zástavě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám