Hlavní obsah

Žehlírna pomůže festivalovým divákům vypadat elegantně

K letošnímu 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech patří elegance. K tomu napomáhá i žehlící koutek, který je jako doprovodná služba MFF k dispozici ve vestibulu hotelu Thermal.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Žehlírna ve vestibulu Thermalu zajišťuje, aby návštěvníci nechodili na představení a na společenské akce ve zmuchlaných oděvech.

Článek

V nevelikém salonku mezi recepcí a pokladnami čekají na zákazníky tři zručné slečny s žehličkami.

„Denně stihneme vyžehlit dohromady s kolegyněmi asi pětatřicet kusů oblečení,“ uvedla Nikol. „Nejčastěji žehlíme košile a společenské šaty,“ pokračovala s tím, že žehlírna je milovníkům filmu k dispozici každý festivalový den od deseti hodin dopoledne do sedmi hodin do večera.

 Patnáct minut stačí

Služba žehlení nenabízí čištění oděvů, ale pouze žehlení, přičemž tato služba je nabízena zdarma. Není ale z hygienických důvodů možné žehlit oblečení, které zákazník nosí na těle a na místě si jej svlékne.

Žehlení jednoho kusu trvá přibližně patnáct minut, ale může trvat i déle, pokud se například nahromadí více požadavků na žehlení naráz.

Všechny tři drobné slečny působily na první pohled s poměrně robustními žehličkami v rukách svěže, i když bylo pokročilé odpoledne. „Občas je to k večeru náročnější, ale dá se to vydržet,“ svěřily se dívky. „Snad asi největší kuriozitu, kterou jsme tu žehlily, tak to byly plavky,“ prozradila Veronika.

S žádnými hvězdami filmového plátna, alespoň co vědí, se dívky dosud v žehlírně nesetkaly. „Byla tady také nějaká herečka, ve vestibulu se podepisovala, tak podle toho jsme to odtušily, ale my jsme ji nepoznaly. Byla to nějaká zahraniční filmová hvězda,“ tipovaly.

 První zkušenosti

Všechny tři slečny jsou letos v žehlírně poprvé. „Když nám to nabídnou, tak bychom sem šly žehlit příští rok zase,“ krčily rameny dívky, které jsou všechny z Karlových Varů. „Ne, doma, jsem nikdy nežehlila,“ přiznala Nikol se smíchem. „My nejsme rodina, která nějak extra žehlí,“ uzavřela s úsměvem.

Reklama

Výběr článků

Načítám