Hlavní obsah

Zahajovací party ve Varech bude ve znamení barokních pečínek

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Ve stylu baroka a rokoka přichystal na páteční večer Grandhotel Pupp v Karlových Varech zahajovací party letošního Mezinárodního filmového festivalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Grandhotel Pupp bude opět vonět dobrotami.

Článek

„Při sestavování menu jsem vycházela z literatury o historii Grandhotelu Pupp, kde jsou hostiny popisovány,“ uvedla šéfkuchařka karlovarského luxusního hotelu Vlaďka Příhodová.

Zhruba tisícovka návštěvníků se může těšit hlavně na staročeskou kuchyni. „Péct budeme třicet kilogramů holoubat a stejné množství křepelek. Přichystáno bude šest krocanů vážících patnáct kilogramů. Připravíme jeden kilogram jídla na jednoho hosta. Objednáno máme například tři tisíce banketek,“ prozradila.

Tradiční Puppův dort i trdelník

Slavnostní sál bude patřit studeným pokrmům na zmiňovaných stříbrných tácech. „Menu počítá s různými masovými roládami, plněnými štikami nebo domácími paštikami,“ uvedla Příhodová s tím, že dezerty najdou hosté v Malé Dvoraně.

„Mimo jiné připravíme také tradiční Puppův dort. Recept na jeho výrobu je ovšem tajný, podobně jako například u receptury becherovky,“ uvedla šéfkuchařka.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hostům se bude podávat vybrané víno.

Staročeský trdelník obalovaný ve skořici nebo v oříšcích se bude na dřevěné tyči připravovat v Rendes Vous. „Zde vybudujeme staročeskou krčmu, která bude ozdobena slunečnicemi. Opékat zde budeme vepřové a kuřecí maso, ale také candáty, líny a pstruhy,“ pokračovala.

Chybět nebude ani zmrzlinový bar s nejméně deseti druhy zmrzliny. „Určitě nebudou chybět ovocné, čokoládové a ořechové příchutě,“ uvedla s tím, že velký zájem hostů lze zřejmě očekávat o hovězí líčka, která se budou podávat v Zrcadlovém sále.

Nejlepší francouzské šampaňské

Hosté ale nebudou ani žíznit. „Party bude ve znamení moravských vín, kterých máme k dispozici dva tisíce litrů,“ uvedl šéf stravování v GH Pupp Richard Lhoták s tím, že zájem bude zřejmě i o lehčí italská vína.

„Připraveno máme ale také pět set lahví nejlepšího francouzského šampaňského, jako například Dom Pérignon Rose či La Grande Dame Rose,“ uvedl Lhoták. Jedna láhev těchto druhů šampaňského přijde na 12 900 korun.

Zkrátka nepřijdou ani pivaři, pro které je připraveno osm hektolitrů prazdroje a sponzorsky dodaného budvaru. „Zajistili jsme také dostatečnou zásobu kvalitních kubánských doutníků Cohiba a Partagas,“ dodal. Na zahajovací party bude připraveno kolem osmdesátky číšníků.

„Bude to dvacetičtyřhodinová šichta, protože party bude podle předpokladů končit až někdy k šesté hodině ranní,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám