Hlavní obsah

Výherkyně soutěže Peče celá země Petra Burianová sekla s právničinou a má vlastní pořad

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu
Karlovy Vary

Dnes známá cukrářka a autorka kuchařských knih Petra Burianová nečekala, že výhra v soutěži Peče celá země jí otevře cestu i k vlastnímu pořadu. Novinkám přiblížila jeho podobu i to, že kvůli úspěchu s pečením sekla s kariérou právničky.

Výherkyně soutěže Peče celá země Petra Burianová sekla s právničinou a má vlastní pořadVideo: Novinky

 
Článek

„Je to úplné sci-fi. Opravdu jsem to nečekala. Vím, že to většinou lidé říkají, ale já opravdu nečekala, že budu mít vlastní pořad. Bude se jmenovat Pečení na neděli,“ řekla Burianová.

Foto: Česká televize

Vítězka soutěže Peče celá země Petr Burianová chystá vlastní pořad v České televizi

„Pozvala jsem si ty nejpovolanější, a to naše babičky. Takže vytahujeme nejenom staré recepty, ale i staré vzpomínky a je to hodně laskavý formát pořadu,“ dodala s tím, že pořad by měl pro diváky vytvořit gastronomický cestopis a „koláčovou mapu Česka“.

Foto: Petr Hloušek

„Zjistila jsem, že Vánoce nejsou o cukroví, jež navíc nejvíc chutná před nimi. Zatímco maminka nás do spížky před Štědrým dnem pro rohlíček nepustila, já jsem doma zvolila demokracii,“ směje se Petra Burianová.

Z mámy pěti dětí cukrářskou hvězdu udělala soutěž Peče celá země, která vznikla podle úspěšné britské předlohy The Great British Bake Off. Na otázku, co jí výhra dala, zmínila Burianová spíš to, co jí vzala: „Vzala mi mé zaměstnání právníka a od té doby peču, píši knížky a děláme nový pořad.”

Foto: Česká televize

Do pořadu Pečení na neděli si pozvala Burianová ty nejpovolanější, a to z řad našich babiček

Rozhodnutí pověsit právničinu na „hřebík“ ale dnes nelituje a za možnost věnovat se cukrařině je ráda. „Hlavně to čistí hlavu, děláte rukami a něco za vámi vzniká, takže je to hrozně naplňující a necítím se, že bych o něco přišla. Rozhodně mi nechybí kancelář,“ zmínila s tím, že v jejím rozhodnutí ji podporovala i rodina. Také to byla rodina, která ji do soutěže původně přihlásila.

Karlovarský festival navštívil i světově uznávaný kardiolog Petr Neužil, prozradil svůj filmový tip

MFF KV

Na porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka také prozradila, že jeho přísná tvář porotce vůbec neodpovídá realitě. „On to Josef hraje, v jádru pod tou slupkou je hrozně hodný člověk. Ale je to porotce, tak musí občas být přísný. Já jsem viděla, že někdy mu to bylo i blbé nám něco vytýkat,“ zmínila.

Cukrářka Petra Burianová: Ježíšek přijde i tam, kde mají špinavá okna

Styl

Pořad Pečení na neděli vstoupí na obrazovky České televize začátkem září. Burianová jej představila již minulý pátek v Domě ČT, který byl součástí doprovodného programu letošního karlovarského filmového festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám