Hlavní obsah

Ewan McGregor na tiskové konferenci v Karlových Varech: Dcera si šla vlastní cestou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

57. ročník mezinárodního filmového festivalu pokračuje v Karlových Varech třetím dnem. Nejočekávanější akcí byla tisková konference jedné z největších hvězd letošního ročníku Ewana McGregora. Vystoupil na ní společně se svou dcerou Clarou. Na MFF KV přivezli svůj nový film Druhá šance. Novinky.cz konferenci přenášely živě.

Živě: Tisková konference Ewana McGregora v hotelu ThermalVideo: Novinky

 
Článek

Nejvíce času ze zhruba čtyřiceti minut oba věnovali právě svému novému filmu. Na otázku, jaké je to pracovat s vlastním potomkem, herec odpověděl: „Pracovat s dětmi je zábavné vždy… A je úplně jedno, kolik vám je, kolik je jim, kolik máte zkušeností. Proto není žádná rada, kterou bych mohl dceři dát… Neříkal jsem: dělej to tak nebo onak, takhle to nefunguje.“

A následně dodal: „Jsem na svou dceru pyšný… Šla svou vlastní cestou. Hrála, produkovala… Je báječnou herečkou a vidět ji na velkém plátně je skvělé.“ Podle něj je také skvělé, že mohli trávit nějaký čas spolu: „Strávili jsme spolu intenzivních pět týdnů. Podobnou šanci rodiče obvykle s dospělými dětmi už nemají.“

Knírek? Nový film

Nevyhnul se ani otázce na svůj vzhled, na svůj knírek. Prozradil, že ho nosí kvůli novému filmu, který se jmenuje Gentleman v Moskvě. Natáčí se dle slavného románu Amora Towlese.

Jeho dcera Clara pak prozradila, že pár filmů svého táty viděla. „K tátovi jsem vždycky vzhlížela. Díky tomu si víc vážím okamžiků, kdy spolu hrajeme,“ zmínila s tím, že samozřejmě zhlédla Trainspotting, ale nejvíce plakala u Moulin Rouge. „Ten mě hodně dojal,“ řekla.

Doplnila, že v případě jejich společného projektu Druhá šance se tak na spolupráci s tátou moc těšila: „Scénář byl navíc napsán velmi pěkně, zároveň nám režisérka dovolila si s ním hrát.“

Sobotní uvedení

Oba zpovídaní představili svůj snímek již v sobotu, kdy jej rovněž uvedli ve Velkém sále hotelu Thermal. Ewan McGregor tam také převzal z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta MFF KV.

Ewan McGregor

  • Narodil se 31. března 1971.
  • Kariéru započal v 90. letech po studiu na Guildhall School of Music and Drama v televizních seriálech. Záhy začal spolupracovat s režisérem Dannym Boylem. Za roli v černé komedii Mělký hrob (1994, Shallow Grave) získal Empire Award pro nejlepšího britského herce. Senzaci znamenal jejich Trainspotting (1996).
  • V roce 1999 se mu otevřela cesta do Hollywoodu. Poprvé vytváří roli Obi-Wan Kenobiho v kultovní sci-fi sérii George Lucase Hvězdné války: Epizoda I – Skrytá hrozba. Následovaly filmy Černý jestřáb sestřelen (2001) a Moulin Rouge! (2001). Za ten Ewan McGregor obdržel Evropskou filmovou cenu za přínos světovému filmu.
  • Nezapomenutelný byl i ve snímcích Velká ryba (2003), Ostrov (2005), Hranice života (2005), Kasandřin sen (2007), Andělé a démoni (2009), Muž ve stínu (2010), Lov lososů v Jemenu (2011), Nic nás nerozdělí (2012), ...
  • V roce 2016 debutoval jako režisér snímkem Americká idyla. Rok nato se vrátil ke spolupráci s Dannym Boylem – T2 Trainspotting.
  • Úspěšný je i v seriálech. Za roli ve třetí řadě Farga (2017) získal Zlatý glóbus pro nejlepšího herce v minisérii a TV filmu. Zářil i v seriálu Netflixu Halston. Roli vesmírného guru Obi-Wan Kenobiho si zopakoval ve stejnojmenném seriálu z roku 2022, který uvedl Disney+. Seriál se stal nejsledovanějším pořadem této platformy.
  • Nyní točí historickou minisérii Gentlemen in Moscow, kterou rovněž produkuje.

Ewan McGregor dostal ve Varech cenu a uvedl svůj film Druhá šance

Letem filmem

Na karlovarský festival přijedou Ewan McGregor a Alicia Vikanderová

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám