Hlavní obsah

Vary čeká Pecha Kucha Night

Novinky, ih, Festivalový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

1 mluvčí = 20 obrázků x 20 vteřin. Tato rovnice je základem úspěšné Pecha Kucha Night. Teď se ve středu od deseti večer divácky oblíbený formát představí i na festivalu v Karlových Varech.

Článek

Organizátoři pro Vary připravili speciální filmové vydání, na kterém se představí osmnáct tvůrců spojených s filmem nebo karlovarským festivalem. Diváci tak dostanou možnost nahlédnout do zákulisí festivalu i filmové tvorby.

Těšit se diváci mohou 8. července od 20:20 v klubu Aeroport (Divadelní náměstí 43).

Vystoupí tu režisérský tandem Filip Remunda a Vít Klusák, sochař Jaroslav Róna, animátor a trikař Boris Masník, režisér chystaného Aloise Nebela Tomáš Luňák či fotograf Václav Jirásek, autor festivalové sošky Martin Krejzlík, architekt Adam Gebrian, sochař a designér Michal Cimala, s festivalem neodmyslitelně spjatí bratři Cabanové, filmový výtvarník Ondřej Nekvasil, scenáristka Irena Hejdová, novinář a nyní i kreativní producent Tomáš Baldýnský, galanteriér z pražských Terryho ponožek Pavel Rajčan a trojice Zuzana Lednická, Mikuláš Macháček a Aleš Najbrt, která i letos vymyslela grafickou a výtvarnou koncepci festivalu. Více si o akci přečtěte na www.pechakucha.cz.

Večer, na němž umělci představují svou tvorbu či aktuální projekty, jim dává omezený časový prostor – mohou promítnout jen 20 obrázků a každý z nich smí být na plátně jen 20 vteřin.

Díky tomu nejsou jednotlivé výstupy zdlouhavé a nápaditá forma účastníky nutí, aby řekli opravdu jen to nejnutnější – a tedy nejzásadnější.

Pecha Kucha Nights probíhají celkem v 210 městech světa, Praha se k nim prostřednictvím kina Aero připojila v roce 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám