Hlavní obsah

V komedi Přání Ježíškovi debutuje i psí mazlíček Petra Vaňka Spok

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu
Karlovy Vary

Hvězdou nového českého vánočního filmu Přání Ježíškovi, který vznikl podle úspěšné polské předlohy, je kromě lidských herců i čtyřnohý mazlíček, pes Spok. Jeho páníček a zároveň herecký kolega, který se ve filmu také objeví, Petr Vaněk, Novinkám přetlumočil, jak se chlupáč k natáčení dostal a co chystá dál.

V komedi Přání Ježíškovi debutuje i psí mazlíček Petra Vaňka SpokVideo: Novinky

 
Článek

„Spok hraje ve filmu psa jednoho z hlavních dětských představitelů, který se jmenuje Nico a kterého Spok provádí příběhem, kdy se právě potkají se mnou,” přiblížil herec  a psí páníček Petr Vaněk, který si ve filmu Přání Ježíškovi zahrál americkou verzi nositele vánočních dárků Santa Clause.

Foto: Bioscop

Petr Vaněk a jeho čtyřnohý herecký kolega Spok v komedii Přání Ježíškovi.

Svého čtyřnohého mazlíčka přitom našel v útulku v Třebíči a po půl roce se s ním přemístil do Prahy, kde Spok začal objevovat svody velkoměsta.

„V Praze pochopil, že psi mohou chodit i bez vodítka, začal chápat, co jsou tramvaje a podobně, a také začal objevovat filmařský svět. Myslím, že Přání Ježíškovi byl první film, který natočil,” doplnil herec.

Miroslav Donutil v Atlasu ptáků pojmenovává milenky podle opeřenců. Vlastní ženu by nazval zlatohlávkem

MFF KV

Narozdíl od herce mazlíček dostal výplatu místo v penězích v naturáliích, konkrétně jej páníček odměnil psím žrádlem. To ho ale neodradilo od dalších hereckých spoluprací.

„Teď píšeme takový seriál, kde by měl hrát hlavní roli, ale sami můžete vidět, jak se tváří velmi nadneseně, je hodně nad věcí,” zavtipkoval Vaněk s tím, že Spokovi je jedno narozdíl od ostatních českých herců, zda mu někdo s nabídkou natáčení zavolá, nebo ne.

Foto: Petr Horník, Právo

Setkání s tvůrci a herci filmu Přání k Ježíškovi. Na snímku herečky Elizaveta Maximová, Hana Vagnerová, Veronika Khek Kubařová, producent Adam Dvořák, herec Petr Vaněk

Situační komedie Přání Ježíškovi, které jsou deník Právo a Novinky mediálním partnerem, se odehrává během Štedrého dne a v jeho středu jsou osudy a nejrůznější strasti i radosti jedné rozkmotřené rodiny.

Režírování komedie se ujala Marta Ferencová.

Ivana Chýlková k seriálu Osada: Plevel nade mnou vyhrál

MFF KV

„Marta je pro mě režisérka, která dovede vést herce i v situaci, které herec nerozumí, nebo nechce rozumět. Marta to dovede citlivě vysvětlit a posunout situace někam jinam, což je pro mě dar a velká výzva a radost, že jsem tam mohl být,” složil režicérce poklonu Vaněk.

Přání Ježíškovi vzniklo podle úspěšné předlohy, polského filmu Listy do M. O práva na zfilmování příběhu se zajímali i v Hollywoodu, kde chystají americkou verzi komedie.

České zpracování bude uvedeno v kinech od 11. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám