Hlavní obsah

TOP 5 filmových zážitků z Karlových Varů a jeden navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sociální drama, milostná komedie i western. Pět nejlepších filmových zážitků z Karlových Varů a jeden bonus pro vás sestavil vedoucí kulturní rubriky Novinek.

Trailer Atlas ptákůVideo: CinemArt

 
Článek

Atlas ptáků

Drama ze současnosti přivezl Olmo Omerzu. Majitel továrny (Miroslav Donutil)  zjistí, že z účtů firmy zmizely milióny - někdo musel fabriku dlouho tunelovat zevnitř. Synové, kteří s ním pracují, o ničem neví, a tak podezření padá na účetní, nenápadnou tichou myšku, které všichni věřili.

Atlas ptáků aneb může mít stárnoucí Donutil vše pod kontrolou?

Film

Postupně se ukazuje, že černé svědomí nebude mít jen účetní. Miroslav Donutil vynikajícím způsobem ztělesnil extrémního egoistu, arogantního bohatého blba, který si myslí, že je ředitelem zeměkoule. Vždy stavěl peníze nad rodinu. Když přijde o majetek, ukazuje se, že není tak silný. Skvělá je i stárnoucí účetní, která se ocitá zcela mimo realitu, v podání Aleny Mihulové.

The Furnace

Trailer k filmu Výheň

Napínavé drama s prvky westernu, které se odehrává v Austrálii. Relativně originální, akční, přesto uvěřitelné. Zavádí nás do prostředí banditů a velbloudářů, většinou indického nebo afghánského původu, kteří převáželi náklady divočinou.

Tina

Trailer k filmu Tina

Dvojice T. J. Martin a Daniel Lindsay zdokumentovala příběh hudební legendy Tiny Turner. Pečlivý dvouhodinový portrét nabízí rozhovory s Tinou Turner i archívní záznamy z koncertů.

RECENZE: Geniální, unikátní, sexy. Prostě Tina Turner

MFF KV

Zachycuje vše od dětství v Nutbushi, kde byla obklopena chudobou a násilím. Její matka ji opustila. Koncem padesátých let se talentovaná, ale zcela naivní Anna Mae Bullocková upnula na muzikanta Ika Turnera, který jí dal nové jméno. Ze začátku byl skvělý, ale později se ukázal jako násilnický paranoidní blázen.

Milostné historky

Milostné historkyVideo: Pyramide Distribution

Řídit se rozumem, nebo citem? Toť věčná otázka. Režisér Emmanuel Mouret konstruuje složitý propletenec mileneckých vztahů.

RECENZE: Pravidla lásky? Tak na ty Francouzi moc nevěří

MFF KV

Sladkobolný, ale i legrační. Vzdáleně připomíná komedie Woodyho Allena.

Amparo

Foto: Kviff

Amparo

Výborné drama kolumbijského režiséra Simóna Mesa Soty. Amparo je obyčejná chudá kolumbijská máma.

Jejího syna na ulici seberou vojáci a donutí ho vstoupit do armády, navíc má sloužit ve velmi nebezpečné oblasti. Když se to Amparo dozví, vydává se do boje - bez peněz, zbraní či známostí. Má jen svou odvahu.

RECENZE: Naštvaná kolumbijská máma proti armádě

MFF KV

Žena obíhá všechny možné úředníky a vojáky, kteří mohou pomoci, ale chtějí obrovský úplatek. Na to sama nemá, prosí proto známé, příbuzné i svého přítele o peníze. Bude muset obětovat vše, i svou důstojnost.

Divoká karta: Podezření

Foto: Česká televize

Ivan Trojan v Podezření

K pětici filmů dodejme ještě první díl seriálu Podezření (ČT) z pera Štěpána Hulíka. Z úvodu nelze posoudit celou minisérii, ale vypadá slibně.

Je těžké poznat, kdy mají pravdu ti druzí, říká autor Podezření Štěpán Hulík

MFF KV

Hlavní postavou je sestra, kterou obviní z vraždy pacientky. Bulvár si na ní smlsne, ale důkazy jsou  chabé...

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám