Hlavní obsah

Stanové městečko letos ubytovalo rekordních dva a půl tisíce baťůžkářů

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Stanové městečko na lehkoatletickém stadiónu v karlovarské čtvrti Tuhnice při letošním filmovém festivalu ubytovalo rekordních zhruba dva a půl tisíce baťůžkářů. To je zhruba o pětinu více než v posledních dvou letech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Studenti Filip a Zdeněk z Prahy špatně napnuli stan a přes noc na pátek ve festivalovém stanovém městečku totálně promokli.

Článek

„Během celého festivalu jsme tady nezaznamenali žádný incident a nemuseli jsme řešit ani jednu krádež,“ pochvalovala si letošní průběh festivalu v karlovarském stanovém městečku jeho recepční Kateřina Grycová.

„Nápor to byl obrovský,“ uvedla vedoucí restaurace ve stanovém městečku Romana Stinglová. „Jenom míchaných vajíček na cibulce jsme na snídaně baťůžkářům připravili ze dvou tisíc vajec,“ popisovala. „Přes obědy šly nejvíce smažené sýry a hranolky,“ dodala s tím, že mezi nápoji dominovalo pivo.

Počasí nepřálo

Počasí během festivalu baťůžkářům ve stanovém městečko příliš nepřálo, protože se střídaly chladné dny s deštěm a teplejšími, které ale doprovázely bouřky.

„Namoklo nám trochu do předsíňky stanu, ale jinak máme všechno suché,“ uvedly Anna Dymáková a Zuzana Kafková z Brna. „Počasí nás o pobytu na festivalu v žádném případě neodradilo, vždyť jsme tady byly od začátku až do konce,“ dodaly.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Plánovaný nedělní odjezd ze stanového městečka na karlovarském festivalu studentkám z Hradce Králové urychlilo chladné počasí.

Noční slejvák v pátek v noci nevadil ani Zdeňkovi s Filipem z Prahy. „Špatně jsme našponovali stan, takže jsme měli poslední noc všechno úplně mokré včetně spacáků. Naštěstí se už chystáme zpět domů, takže nám to vůbec nevadilo,“ nenechali si zkazit dobrou náladu studenti.

„Měli jsme dobrý stan, takže nám občasné bouřky nevadily. Zmokli jsme jen při cestě od Thermalu, protože jsme ve stanu zapomněli deštníky, ale to byla naše chyba,“ uzavřel mladý partnerský pár, když si ukládal do auta již složený stan.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám