Hlavní obsah

První festivalové vstupenky rozebrali diváci za osm minut

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Během osmi minut si v pondělí ráno diváci v rámci on-line rezervací rozebrali prvních zhruba osm tisíc vstupenek na filmové projekce letošního jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, jehož hlavní hvězdou bude americký herec Richard Gere. Diváci uvolněných deset procent vstupenek z celkového počtu rozebrali za zhruba stejnou dobu, jako v roce loňském.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pokud někdo ale v pondělí nestihl zarezervovat všechny vstupenky, které měl v plánu, může si je zakoupit na místě. Zbylých 90 procent vstupenek bude k dispozici na pokladnách festivalu v Karlových Varech. Ty první se otvírají již ve čtvrtek 2. července v 9.00 v hotelu Thermal.

Cena vstupenek bez slev je 80 korun, tedy o 15 korun vyšší než vloni. Meziročně o dvě stovky více stojí festivalový pas, za něj zájemce zaplatí 1200 korun. Lze si ale koupit i levnější varianty na jeden, tři a pět dní.

S festivalovým pasem lze denně získat zdarma tři vstupenky na tři různá filmová představení, tedy do vyčerpání kapacity promítacích sálů. Studentům, důchodcům nad 65 let a držitelům karty ZTP nabízí festival další slevy.

Rezervace přes sms

Řadě diváků se v minulosti osvědčila rezervace lístků přes SMS službu mobilního telefonu. Festival pas je výhodný i proto, že je možné získat oprávnění ke vstupu do kinosálu zdarma bezprostředně před zahájením promítání, pokud zůstanou nějaká místa volná. Díky pasu má jeho držitel k dispozici bezplatně katalog a programovou brožuru.

Festival pas je rovněž vstupenkou na tiskové konference s hvězdami filmu, pokud nejsou prostory zaplněny akreditovanými novináři.

Hotel Thermal, který je srdcem karlovarského festivalu, nabídne tradičně šest festivalových kin. Dalších osm je rozmístěno po městě. Novinkou je nově zrekonstruovaný sál Národního domu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám