Hlavní obsah

Filmové nadšence ve Varech přivítá i Prsní dóm

Neziskovým partnerem 50. ročníku karlovarského festivalu se stala Aliance žen s rakovinou prsu. Ta v lázeňském městě představí svůj projekt Ostře sledovaná prsa. Zájemce pozve na kávu, malé občerstvení, do pochodu i na koncert Dana Bárty.

Foto: Aliance žen s rakovinou prsu

Odlitky na stěně (zatím na cvičné, ta pravá se teprve bude montovat).

Článek

Centrem aktivit Aliance žen s rakovinou prsu bude ve Varech takzvaný Prsní dóm, jehož výtvarným akcentem bude stěna tvořená sádrovými odlitky prsou od Matyáše Fuchse. Interiér navíc ozdobí fotografie mladých pacientek z Bellis Young Heleny Szmigelové.

Návštěvníci Prsního dómu se po celou dobu festivalu budou moci kromě jiného naučit techniku samovyšetření prsu od vyškolených lektorek – členek pacientských organizací, odborníci z Asociace mamodiagnostiků ČR budou připraveni odpovídat na případné dotazy.

Káva pro charitu

Nedílnou součástí dómu bude i relaxační část a kavárna. Výtěžek z prodeje kávy a dalšího občerstvení poputuje na projekty Aliance žen s rakovinou prsu.

V rámci Dne pro neziskovku, který se uskuteční v úterý 7.7. 2015, pozve Aliance žen hosty a partnery festivalu, aby podpořili nemocné ženy.

Aliance žen s rakovinou prsu

  •  Byla založena v roce 2002 a slouží jako informační a edukační centrum pro veřejnost, onkologicky nemocné a jejich organizace.
  • Poskytuje i metodickou pomoc organizacím onkologicky nemocných, koordinuje projekty a kampaně prevence a léčby nádorového onemocnění prsu, sjednocuje snahy pacientských organizací i jednotlivců o prosazování práv a rovných podmínek k léčení a rekonvalescenci žen s nádorovým onemocněním prsu.
  • Zastupuje české onkologické pacientky v mezinárodních strukturách.

Ty přijedou z celé České republiky a v Průvodu pro radost a pro život za podpory bubeníků z Tam Tam Batucady projdou všichni lázeňskou kolonádou. Večer pak proběhne koncert Dana Bárty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám