Hlavní obsah

Prodej vstupenek na MFF zahájen. Filmoví nadšenci čekali na vstupenky již od středy

Právo, Rudolf Voleman

Už ve středu ve tři hodiny odpoledne si stoupli první milovníci filmu před festivalovou pokladnu v Thermalu. Až po osmnácti hodinách se ve čtvrtek ráno v devět dočkali, když se jejich dveře otevřely, a zahájil se tím předprodej vstupenek na letošní, 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech.

Karlovarské pokladny hlásí rekordní zájem.Video: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Obávali jsme se, že na nás nepřijde řada a nedosáhneme na vstupenky, které chceme,“ vysvětlil Pavel Kryl mladší, který byl u pokladen se svým otcem vůbec první.

„Myslím, že to je rekord festivalu,“ komentoval osmnáctihodinové čekání před pokladnou šéf festivalové produkce Petr Lintimer.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pavel Kryl se synem si stoupli do festivalové fronty jako první již ve středu ve tři odpoledne.

Na podmínky ve vestibulu před vchodem do pokladny si čekající nestěžovali. Přinesli si s sebou na noc karimatky a spacáky. „Noc byla dobrá, protože bylo teplo. Akorát nás obtěžovali komáři a mušky,“ podotkl Kryl, který chtěl pořídit zejména vstupenky na zahajovací snímek Po svatbě s Julianne Moorovou, která jej osobně uvede se svým manželem a režisérem filmu Bartem Freundlichem. „A pak chceme jít na nějaké horory,“ dodal.

 Žádný stres

Ve středu zhruba v půl páté odpoledne přišla k pokladně čekat na lístky skupinka pěti mladých lidí z Plzně. „Už vloni jsme takhle přijeli v předstihu a také jsme byli druzí v pořadí,“ uvedl za celou partičku Jiří Hynek.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Do fronty na lístky na festival si mnozí brali skládací křesílka.

„Představa, že bychom museli čekat dneska, až se otevřou kasy, a pak čekat, než se na nás dostane řada, nás přesvědčila, že jsme tady od středy,“ pokračoval s tím, že někdo je z party na MFF potřetí, někdo již počtvrté.

Brzký příjezd na festival se jim vyplatil, protože prvním deseti organizátoři festivalu darovali před půlnocí deset akreditací zadarmo. Každý z obdarovaných tak ušetřil dvanáct set korun, což je cena Festivalového pasu na celý festival.

„První den před festivalem prodáme většinou kolem patnácti set akreditací,“ uvedl Lintimer, když sledoval ve čtvrtek ráno asi osmdesát metrů dlouhou frontu před pokladnami. Ačkoliv se zdála poměrně dlouhá, nikdo z čekajících neprojevoval nervozitu.

„Filmy, které tady můžeme vidět, již nikde jinde neuvidíme, a proto sem každý rok jezdíme. Karlovy Vary jsou navíc tak krásné,“ poznamenal Hynek. „Spíme ve Stanovém městečku na Rolavě a tam je pohoda,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám