Hlavní obsah

Po filmových Varech přijdou Šary Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šary Vary, neboli výběr z filmů karlovarského festivalu, nabídnou pražská kina Světozor, Aero a Přítomnost a brněnské Univerzitní kino Scala od 11. do 17. července.

Foto: Platform Production

Carl (Harris Dickinson) a Yaya (Charlbi Dean Kriek) v Trojúhelníku smutku

Článek

„Diváci ozvěn uvidí v předpremiérách řadu filmů, které vstoupí do kin až po festivalu, nebo se do nich vůbec nemusí dostat. Proto jsme vybrali ty, které by neměly oku filmového fanouška rozhodně uniknout,“ uvedl dramaturg Vojtěch Marek.

„Je samozřejmě těžké z toho velkého množství festivalových snímků vybrat jen některé, ale myslím, že jsme našli to pravé.“

Velké naděje vzbuzuje Trojúhelník smutku (Triangle of Sadness), který si z festivalu v Cannes odvezl hlavní cenu. Mezi další lákadla ozvěn patří i horor s hutnou atmosférou Men, mysteriózní korejská detektivka Podezřelá (Decision to Leave) či historický Korzet (Corsage). Pořádnou ránu pak zasadí dlouho očekáváný bláznivý snímek Všechno, všude, najednou (Everything Everywhere All at Once) režisérského dua Dan Kwan a Daniel Scheinert. Návrat na plátna ale chystá také film Jima Jarmusche z roku 1999 Ghost Dog: Cesta samuraje.

RECENZE: Elvis. Velký americký biják

Film

„Ne všechna kina uvádí všechny filmy, takže doporučujeme divákům prostudovat programy jednotlivých kin a sestavit si svůj individuální festivalový program,“ dodal Marek.

Za pozornost stojí nedistribuční filmy jako Superhrdinové Paola Genoveseho (režiséra snímku Naprostí cizinci), Zapomenutá země (r. Hlynur Pálmason) a divácký hit z Cannes All Inclusive (r. Charlotte Wells). Více informací najdou diváci na www.ozvenyvaru.cz.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám