Hlavní obsah

KVIFF: Letní scéna nabízí pohádky i koncerty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní scéna pod mostem nabízí po dobu letošního, 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech filmovým divákům odpoledne divadelní představení pro děti a navečer pak koncerty různorodých kapel. Akci pořádá pod Chebským mostem přes řeku Ohři na okraji obchodně-správního centra Karlových Varů jako doprovodnou akci festivalu Divadlo dětí.

Foto: Divadlo dětí, .

Sváťovo dividlo se dětem představilo pod Chebským mostem v úterý odpoledne.

Článek

„Letos je vše jinak než v předchozích letech,“ uvedl pro Právo ředitel Divadla dětí Libor Balák. „Máme totiž zcela nový realizační tým, včetně nového dramaturgického týmu, což se již také projevilo. Máme tam mladé, šikovné a chytré lidi,“ pokračoval ředitel.

„Například v neděli měli diváci možnost poslechnout si koncert Orchestru Vysoké školy chemicko-technologické v Praze,“ popisoval Balák. „Hodně, opravdu hodně lidí přichází na pohádky,“ dodal ředitel s tím, že pro akreditované filmové fanoušky festivalu jsou všechna vystoupení na Letní scéně zdarma. Ostatní pak platí symbolické vstupné v řádu několika desítek korun.

Program Letní scény začal s úvodním dnem festivalu v pátek minulý týden, kdy se na improvizovaném podiu představilo odpoledne Divadlo letadlo a pak večer nastoupila rocková kapela z Toužimska NE-TŘE-TO. V úterý pro děti hrálo Sváťovo divadlo a večer bluegrassová kapela Plešband.

Hostely hlásí podobné množství batůžkářů jako vloni, přijeli i Maoři

Může se hodit

Středa a čtvrtek patřila scéna Zlatovlásce, respektive pohádce Dlouhý, Široký a Bystrozraký v podání divadla Studio dell’arte. Ve čtvrtek se večer představila kapela Frýda Company s americkým country, folkem a bluegrassem.

Zbytek festivalu bude hrát dětem Divadélko Ondřej. Večer se vystřídají kapely Last Moment a v sobotu Cerberos.

Balák připomněl, že v příštím roce bude Letní scéna pod mostem chybět. „Bude to technologická pauza, protože bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce Chebského mostu,“ vysvětlil ředitel, který divadelní představení pro děti a večerní koncerty pro dospělé pořádá pod Chebským mostem již desítky let.

Je již tradicí, že diváci sedí v improvizovaném hledišti na špalcích ze stromů. Pro letošní rok je novinkou, že je přímo na místě drobné občerstvení, kde lze pořídit například nápoje.

KVIFF: Dvořákovy sady nabízejí zmrzlinu, nejrůznější další dobroty, ale také autodráhu pro děti

Může se hodit

Reklama

Výběr článků

Načítám