Hlavní obsah

Festivalový vlak vyrazí za holkami z porcelánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci letošním 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech bude možné v rámci doprovodných akcí vyrazit zvláštními Festivalovými vlaky za filmovými lokacemi do Lokte nad Ohří a za holkami z porcelánu v Nové Roli. Deník Právo a Novinky.cz jsou hlavním mediálními partnery MFF.

Foto: archiv deník Právo

Festivalové vlaky vyjíždějí z karlovarského dolního nádraží.

Článek

Doprovodná akce festivalu nejdříve nabídne ve středu 5. a ve čtvrtek 6. července projížďku vlakem z karlovarského dolního nádraží do historického městečka Lokte na Sokolovsku.

Odjezd za prohlídkou filmových lokací mnoha filmů domácí i zahraniční produkce je plánován krátce před jednou odpoledne a zpět vyrazí vláček v pět hodin v podvečer. V programu akce je naučně občerstvovací exkurze s místním průvodcem.

V pátek 7. a v sobotu 8. července pojede ze stejného místa vláček do Nové Role do porcelánky Thun 1794 za holkami z porcelánu, kde vzniká Festivalový hrneček. Zde si zájemci o akci nejenom z řad filmových nadšenců budou moci detailně prohlédnout porcelánku a postup při výrobě porcelánu, ale také se budou moci zapojit do této tvorby. Odjezd vlaku do Nové Role je opět krátce před jednou a zpět vyrazí v 15.43 hodin.

Jízdné je podle tarifů Českých drah a cena programů bude 140 korun pro dospělého a polovic pro děti. Novorolská porcelánová dílnička přitom současně čeká svého tisícího návštěvníka za zhruba deset let svého provozu, informoval její provozovatel Jaroslav Dolina.

Reklama

Výběr článků

Načítám