Hlavní obsah

KVIFF: Zahájení bez incidentů. Strážníci řešili jen problémy s parkováním

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela bez vážných, i těch méně vážných incidentů proběhlo v noci z pátku na sobotu slavnostní zahájení letošního 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Karlovarští městští strážníci o to víc ale řešili problémy s parkováním. Oproti minulým ročníkům totiž ve městě ubylo parkovacích míst.

Článek

„Osobně jsem si to procházel, a přestože město žilo, tak oproti předchozím letům mi to přišlo přeci jenom klidnější,“ uvedl velitel karlovarských městských strážníků Marcel Vlasák.

Sestřih ze zahájení KVIFFVideo: Novinky

„Skutečně jsme nemuseli řešit žádné incidenty, jako například odvozy na záchytky nebo nějaké rvačky. Vůbec nic,“ pokračoval velitel.

„Jako každým rokem ale byly problémy s dopravou. Hodně lidí nám kvůli tomu telefonovalo, takže to kluci přirovnávali k posilování při zvedání sluchátek. Volání bylo kvůli dopravě opravdu hodně,“ dodal Vlasák.

Chybějí místa

„Letos je to také dané tím, že chybí parkovací kapacita. V rekonstrukci je prostor nad Tržnicí, kde chybí parkovací kapacita ulic nad touto stavbou,“ doplnil velitel.

Rezidenti ulic jako například Horova nebo Jugoslávská proto mají vyhrazená parkoviště na Nábřeží Jana Palacha, která jinak slouží při festivalu jeho návštěvníkům. Mimo provoz je kvůli stavebním činnostem rovněž parkoviště Kome za Poštovním dvorem, které jinak nabízí parkování motoristům přijíždějícím na festival od Plzně.

„S dopravou se proto tak trochu potýkáme, ale to byl jediný zádrhel,“ komentoval Vlasák.

Pozor na kapsáře

Jinak byl klid po pěšině. „Zahájeni filmového festivalu proběhlo bez jakýchkoliv komplikací,“ potvrdila mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Nabádáme však návštěvníky, aby zvýšili pozornost svému okolí a dali si větší pozor na své osobní cenné věci,“ vyzvala vzápětí návštěvníky festivalu.

Podle Vlasáka se ale zatím kapsáři v Karlových Varech letos při MFF neobjevili. Nechce to však zakřiknout. Žádný zásah neměli podle karlovarského krajského mluvčího hasičů Martina Kasala ani hasiči. Záchranka pomáhala jednomu pacientu s bolestmi břicha a postarala se o jednoho člověka, který to přehnal s alkoholem.

Reklama

Výběr článků

Načítám