Hlavní obsah

Kultovní karlovarské půlnoci nabídnou sexy vražedkyni i norský zombie film

Novinky, zbn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest trochu ulítlých snímků nabídne letos sekce Půlnoční filmy na MFF Karlovy Vary. Ze všech koutů světa se do ní nashromáždily především parodické pocty zavedeným žánrům.

Článek

Napjatě očekávaný je především Černej Dynamit (Black Dynamite). Třicet let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil režisér Scott Sanders poctu žánru, která ale nemá daleko k parodii. Už zápletka slibuje zábavnou podívanou: mistr bojových umění a idol žen se mstí za smrt bratra tajemnému „Muži“, který zásobuje místní sirotčinec heroinem. Trailer najdete zde.

Parodií na legendární Vřískot je španělský Sexykiller. Barbara, studující lékařskou fakultu na jedné z nejprestižnějších univerzit, má problém. Potřebuje skloubit výuku se sériovým zabíjením.

Pozoruhodný je i kontroverzní horor Mamka a taťka (Mum & Dad). Rodiče v něm vyznávají poměrně krvavé výchovné metody. Režisér Steven Sheil se tu satirickým okem dívá na zažité stereotypy typických britských domácností.

Norský snímek Mrtvý sníh (Død snø) zase vypráví o střetu partičky studentů a od druhé světové války zmrzlého nacistického vojska. Z Japonska zase dorazí komiksovou stylizací zasažený snímek Takaši Miikeho Jattáman (Yatterman), v němž dochází ke střetům neschopných záporáků a dvou lascivních teenagerů.

Poslední z půlnočních filmů je Panika v městečku (Panique au village). Animovaný příběh nerozlučných přátel, Kovboje, Indiána a Koně, byl mimo jiné uveden na letošním festivalu v Cannes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám