Hlavní obsah

Do Karlových Varů dorazila další hvězda, Robin Wrightová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dalším význačným hostem, který dorazil na 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, je americká herečka Robin Wrightová. Dorazila ve středu vpodvečer k hotelu Pupp, kde je ubytovaná. V sobotu, na závěrečném ceremoniálu, převezme Cenu prezidenta MFF KV.

Robin Wrightová dorazila do Karlových VarůVideo: Novinky

 
Článek

Slavnou herečku vítali před hotelem fanoušci. Nicméně ona se po krátkém focení s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou, který ji přivítal nejen slovy, ale i kyticí, odebrala do hotelu.

Robin Wrightová, herečka, režisérka a filantropka

  • Narozena 8. dubna 1966.
  • Nedávno režírovala první celovečerní titul Země, hrála v něm hlavní roli. Premiéru si odbyl na festivalu Sundance. Krátce poté režírovala několik epizod seriálů Ozark a Jen mi dál lži.
  • Lásku k režii realizovala i v několika epizodách populárního seriálu Dům z karet. V něm také hrála.
  • V roce 2017 si zahrála poručici Joshi ve filmu Blade Runner 2049 či generálku kmene Amazonek Antiope ve filmech Liga spravedlnosti a Wonder Woman, nejvýdělečnějšího „superhrdinského“ snímku všech dob. Následující rok si roli Antiope zopakovala ve filmu Wonder Woman 1984.
  • Letos na podzim ji uvidíme v hlavní roli fantasy filmu Damsel, kde si zahraje po boku Millie Bobby Brownové. A také ve filmu Here režiséra Roberta Zemeckise, kde bude jejím hereckým partnerem Tom Hanks.
  • První dvě nominace na Zlatý glóbus a cenu Screen Actors Guild za nejlepší herečku ve vedlejší roli má už z roku 1995, a to za roli Jenny v oscarovém filmu Roberta Zemeckise Forrest Gump. Druhá nominace na cenu Screen Actors Guild za nejlepší herečku v hlavní roli přišla dva roky nato, za roli ve filmu Nicka Cassavetese Je tak úžasná, a třetí nominaci, za nejlepší herečku v televizním filmu, si vysloužila za film Freda Schepisiho Zánik Empire Falls.
  • Angažuje se v charitě, mimo jiné působila jako mluvčí organizace Enough Project, neziskové organizace usilující o mír v Kongu.
  • Bývalá žena Seana Penna. Mají spolu dvě děti.

Může se vám hodit na Firmy.cz: GRANDHOTEL PUPP Karlovy Vary, a.s.

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Země, DVD Dům z karet

Reklama

Výběr článků

Načítám