Hlavní obsah

Hollywoodský herec Jeremy Renner ve Varech: Důležitá je hlavně dcera

Novinky, Lenka Hloušková
Aktualizováno

Na 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech zavítal také herec a hudebník Jeremy Renner, hlavní představitel šesti Oscary oceněného filmu Smrt čeká všude, hvězda akční série Avengers, filmu Captain America a dvou pokračování Mission Impossible. Na tiskové konferenci v hotelu Thermal se svěřil, že nejdůležitější v jeho životě je především jeho dcera.

Záznam: Jerremy Renner na tiskové konferenci Video: Novinky

 
Článek

„Není pro mě už dávno důležité natáčet někde v poušti. Cestovat daleko. Jsem raději doma se svou dcerou,” odpověděl Renner na dotaz novináře z Blízkého východu, zda tam někdy zase pojede natáčet.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jeremy Renner přichází na projekci filmu Wind River.

Že je milujícím otcem, dával najevo po celou dobu tiskové konference. „Jsem mladý otec. No... Možná už ne tak mladý, ale je to poměrně čerstvé. Snažím se být s dcerou co nejvíc,” pokračoval. Do otázku, kolik dceři je, reagoval: „Čtyři.”

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jeremy Renner před publikem ve Velkém sálu hotelu Thermal.

Prozradil na ni také, že má omezený čas na sledování televize, konkrétně dětských seriálů. A že si s ní raději hraje venku na trampolíně nebo si s ní brnká na piano. „Je lepší, když se hýbe,” nepochyboval.

Chyba v České republice

Renner je také vyhlášeným hudebníkem. Přiznal nicméně, že živit by se tím už nechtěl. „Mám zraněné ruce, takže vám nic - bohužel - nezahraju ani ve Varech,” konstatoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jeremy Renner se podepisuje fanouškům.

Záhy vysvětlit také, proč se na sociálních sítích objevilo špatné vyspelování země, kde právě pobývá, tedy Česka: „Prsty mě moc neposlouchají. Navíc jsem neměl brýle.”

Že se zmýlil, zjistil prý za tři minuty, a chybu odstranil. „Já dobře vím, kde je Česká republika, kde je Praha,” konstatoval s tím, že v hlavním městě natáčel jeden z dílů Mission: Impossible.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jeremy Renner zdraví karlovarské publikum.

Právě filmařinu také vnímá jako krásný prostředek zasáhnout a ovlivnit co nejvíc lidí. „Každý na světě má srdce, emoce. Vnímá pocity. A je jedno, jakou máte barvu pleti,” podotkl. Nicméně všechny v sále zúčastněné ujistil, že je hlavně umělec: „Žádná politická prohlášení ode mě proto nečekejte.”

Cena od Jiřího Bartošky

Renner v sobotu převezme od Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu a představí svůj nejnovější snímek Wind River. „Jsem rád, že řadu oceňovaných hostů letošního ročníku karlovarského festivalu rozšíří právě Jeremy Renner, který patří k hercům s velmi rozmanitou filmografií, v níž nechybí tituly vstřícně přijímané publikem i kritikou,“ uvedl Bartoška.

Trailer k filmu Příchozí

O tom, že není pouze hercem akčních postav, přesvědčil Renner v krimi dramatu režiséra Davida O.Russella Špinavý trik (2013), nominovaném na 10 Oscarů, ale také v mysteriózní sci-fi Denise Villeneuva Příchozí (2016). Snímek v letošním klání získal Oscara a sedm dalších oscarových nominací. Dalším úspěchem je právě snímek Wind River (2017), oceněný v soutěžní sekci Un Certain Regard letošního MFF v Cannes.

Foto: Warner Bros

Ve svém druhém režijním snímku – úspěšné krimi Město (2010) – s kalifornským hercem Jeremym Rennerem.

Jeremy Renner

  • Jeho filmografii plní vysokorozpočtové a divácky úspěšné filmy -  Thor (2011), Mission Impossible-Ghost Protocol (2011) a Mission Impossible-Národ grázlů (2015), Bourneův odkaz (2012), kde převzal vůdčí úlohu ve volné sérii adaptací knih Roberta Ludluma po Mattu Damonovi.
  • Postavu kapitána Clinta Bartona/Hawkeye vytvořil v komiksové sérii Avengers (2012), Avengers : Age of Ultron (2015) a souvisejícím Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War, 2016).                               
  • V roce 2012 založil s partnerem Donem Handfieldem produkční společnost The Combine, která vytváří, vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní filmové projekty určené pro široké publikum.
  • Snímek Wind River (režie Taylor Sheridan, 2017) byl oceněný v soutěžní sekci Un Certain Regard letošního MFF v Cannes.

Reklama

Výběr článků

Načítám