Hlavní obsah

Eva Zaoralová pokřtila svůj Život s filmem

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život s filmem, tak se jmenuje kniha pamětí Evy Zaoralové. Respektovaná filmová odbornice, bývalá umělecká ředitelka a dnes poradkyně karlovarské přehlídky ji v pondělí večer pokřtila v hotelu Thermal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Eva Zaoralová je v čele karlovarské přehlídky od roku 1994.

Článek

A nemohla zvolit lepší místo, protože bez Evy Zaoralové by nebyl největší český filmový festival tím, do čeho nakonec vyrostl.

Autobiografický rozhovor vznikl ve spolupráci s  publicistkou Alenou Prokopovou. Role kmotra se ujal druhý klíčový představitel festivalu, jeho prezident Jiří Bartoška.

Ještě než prezident festivalu knihu pokřtil se slovy: „Je hřích polévat knihu a dnes o to větší, že dobrým pitím,“ vyjádřil vztah k Evě Zaoralové i za ostatní naprosto přesně.

„Kniha je o tom, jaká Eva byla, a já jí chci poděkovat za to, jaká je,“ řekl Jiří Bartoška za potlesku všech přítomných.

"Eva sice vyniká skvělou pamětí a zajímavým životem, ale myšlenku na sepsání své autobiografie odvrhovala, protože usoudila, že by taková kniha nikoho nezajímala. Zatímco pracovala na překladu biografie Fellini, život a filmy, polevila v ostražitosti, takže jsem ji navrtala do 'autobiografického' knižního rozhovoru," uvedla pro ČTK Prokopová.

Knihu vydalo nakladatelství Novela Bohemica, v úterý od 11 hodin ji budou hlavní protagonistky podepisovat ve festivalovém obchodu v hotelu Thermal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám