Hlavní obsah

Diváckou cenu Práva získal film s Jeremym Rennerem Wind River

Novinky, Lenka Hloušková, Stanislav Dvořák, Lucie Sieglová

Překvapivě, ale jasně ovládl na poslední chvíli na 52. ročníku MFF KV Diváckou cenu Práva snímek s Jeremy Rennerem - Wind River. Ten se jen pár hodin před tím v rozhovoru pro zmíněný deník svěřil, že natáčení snímku v zimě, v horách bylo samozřejmě velmi fyzicky náročné, ale také si ho hodně užil.

Trailer k filmu Wind RiverVideo: Freeman Film Trade

 
Článek

„Třeba řídit sněžný skútr, to bylo skvělé,“ řekl Renner.

Wind River je režijním debutem scenáristy Taylora Sheridana, autora špičkového Sicaria. Moderní thriller s prvky westernu autor zasadil do extrémních podmínek hor ve Wyomingu, kde žije velmi málo lidí, převážně jde o demoralizované indiány, kteří hledají únik v rauši, nebo lovce a těžaře.

Lovec Cory (Jeremy Renner) najde ve sněhu mimo civilizaci mrtvou dívku. Protože jde evidentně o vraždu, přijede z L.A. i  agentka FBI Jane, která je ale naprosto bezradná, nemá pořádné oblečení, nerozumí horám, neumí se tam pohybovat...

Na druhém místě skončil dlouho vedoucí snímek Cukrář, pomyslná bronzová příčka patří filmu Vážený občan.

Mezi desítkou divácky nejúspěšnějších snímků se objevily také tři české, a to oscarový Obchod na korze, dnes poprvé také Limonádový Joe aneb Koňská opera a nový dokument Olgy Sommerové Červená.

Pořadí Divácké ceny Práva

PořadíČeský název filmuZnámka
1.Wind River1,17
2.Cukrář1,17
3.Vážený občan1,18
4.Červená1,18
5.Spousta dětí, opice a zámek1,18
6.Limonádový Joe aneb Koňská opera1,19
7.Drobné si nechte1,22
8.Odnikud1,22
9.Obchod na korze1,23
10.Pěkně blbě1,24

Reklama

Výběr článků

Načítám