Hlavní obsah

KVIFF: Na festivalu se ztratil klučina, díky mobilnímu centru se našel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní případ s dobrým koncem řešila ve čtvrtek na letošním 57. ročníku Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech společná festivalová hlídka policistů a městských strážníků. Ztratil se totiž pětiletý klučina, který krátce předtím byl s babičkou u hlídky, kde dostali rady, co dělat v případě potřeby. Jako by babička tušila, že je bude brzy potřebovat. Vše nakonec dobře dopadlo.

Foto: Envato Elements, .

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek 6. července navštívila mobilní informační a komunikační centrum žena se svým pětiletým vnukem. Policisté ženě odpověděli na všechny dotazy, přičemž jí dále poradili, že kdyby cokoliv potřebovala, může se za nimi kdykoli v průběhu festivalu zastavit,“ uvedl v pátek mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

„O pár chvil později se na policisty v centru obrátila další žena, která našla ztracené dítě, které šlo vyhodit odpadky a ztratilo svou babičku z dohledu. Shodou náhod se jednalo o pětiletého chlapce, který navštívil policisty se svou babičkou o několik chvil dříve,“ pokračoval mluvčí. „Díky radám, které policisté se strážníky ženě při prvním setkání předali, svého vnuka vyhledala během pár minut v mobilním centru,“ popsal šťastný konec Bílek.

Jinak policisté ze společné festivalové hlídky přijali několik oznámení týkajících se drobných krádeží či ztrát osobních věcí. „Policistům v mobilním informačním a komunikačním centru, kteří jsou k dispozici každý festivalový den, se podařilo několik ztracených mobilních telefonů a peněženku s osobními doklady vrátit zpět majitelům,“ konstatoval mluvčí policie.

„Každý den si také mohou návštěvníci v mobilním informačním a komunikačním centru nechat provést orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu,“ připomněl na závěr.

KVIFF: Dvořákovy sady nabízejí zmrzlinu, nejrůznější další dobroty, ale také autodráhu pro děti

Může se hodit

Reklama

Výběr článků

Načítám