Hlavní obsah

Massive Attack v Roudnici

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volba hlavní hvězdy - skupiny Massive Attack - potvrdila, že festival Creamfields nemíní ustoupit z pozic, které si vydobyl loňským prvním ročníkem. Na letišti v Roudnici nad Labem se 8. srpna na sedmi scénách představí na 70 účinkujících. Loni přijelo na festival přes dvacet tisíc lidí, letos doufají v třicet. Zatím je prodáno přes 7000 vstupenek.

Foto: Leona Roháčková

Soutěžit o titul šampiona krásy mohou na Voříškiádě psi všech velikostí

Článek

Pochmurní bristolští triphopoví melancholici, jejichž posledního alba 100th Window se na světě prodalo už 1,5 miliónu kopií, nejsou jedinými hvězdami festivalu. Vystoupit by měl i člen Depeche Mode Andrew Fletcher s dívčím duem Client, v divokých rytmech si libující drum´n´bassová hvězda Roni Size. Na techno scéně se pak objeví tři klíčoví DJové - Jeff Mills, Mauro Picotto a Ritchie Hawtin, známější jako Plastikman. Chybět nebudou ani tuzemské hvězdy Ecstasy Of St Theresa, Southpaw, Orbith, Ladida a Loutka.

Creamfields sice vznikly před jedenácti lety v Anglii a konají se i v Irsku., Argentině, Turecku či Polsku, jejich pořadatelé však chtějí, aby účinkující byly vybíráni podle vkusu publika v každé zemi. Potvrdil to i zástupce anglické strany Joe King: "Je to český festival. Netrvám na tom, že obsazení musí být stejné jako v Liverpoolu, i když se v září domlouváme, které hvězdy bychom chtěli mít v příštím nebo přespříštím roce. Samozřejmě Massive Attack vystupují v Praze i v Liverpoolu, ale jak se festival rozrůstá, program se stále více liší."

Třeba jen v Roudnici je world music stage, kde zahrají balkánská dechovka Koćani Orkestar, jamajský Stanley Beckford Band či Věra Bílá. "Chceme ukázat, že Creamfields nejsou o taneční hudbě, ale o hudbě," uvedl za tuzemské pořadatele Jiří Pokorný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám