Hlavní obsah

Marta Kubišová: Svět je krásnej/svět je zlej

Pražské Popmuseum připravilo k životnímu jubileu zpěvačky Marty Kubišové retrospektivní výstavu „Svět je krásnej/svět je zlej, 80 let Marty Kubišové očima Popmusea“, kterou je možné zhlédnout do 25. února 2023.

Foto: Popmuseum

Jedna z vystavených fotografií ze začátku šedesátých let

Článek

Kurátoři expozice pojali život významné české zpěvačky jako svébytný příběh člověka, který se stal z populární hvězdy zatraceným psancem a poté se opět vrátil na výsluní.

Foto: Popmuseum

Marta Kubišová 1967 v časopise Československý voják

Kromě panelů s bohatým fotografickým a  dokumentárním materiálem na výstavě návštěvníci najdou i originální plakáty, knihy a sešity, které si psali fanoušci Marty Kubišové.

Foto: Popmuseum

Návrat ke slávě, rok 1990

A také materiály vydané jejím fanklubem.

Foto: Popmuseum

Marta Kubišová bývávala na titulkách časopisů velmi často.

Celá výstava je pojatá tak, aby i těm, kteří neznají do detailu všechny milníky zpěvaččiny kariéry, bylo jasné, kudy se její životní osudy ubíraly.

Oslavenkyně na dalších snímcích

Marta Kubišová nedávno oslavila významné kulatiny. Veřejně již nezpívá, nevystupuje. Tvrdí, že toho „už bylo dost“. Podívejte se na výběr snímků, které její kariéru a život z části mapují. Patřila i k výrazným tvářím sametové revoluce.

Reklama

Související témata:

Související články

Aerovka Jazz Fest ocenil Martu Kubišovou

Jazzový festival Aerovka Jazz Fest v Kopřivnici nabídne od 13. do 15. října to nejlepší z domácí i zahraniční jazzové scény. Připomene letošní jubileem...

Výběr článků

Načítám