Hlavní obsah

Kubišová má pamětní bankovku a chystá oslavu v čínské restauraci

Do čínské restaurace nasměrovala oslavu svých osmdesátých narozenin zpěvačka Marta Kubišová. Novinkám to řekla na setkání s novináři, které se uskutečnilo dnes dopoledne.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marta Kubišová a podoba pamětního listu v podobě bankovky.

Článek

„S dcerou jsme si řekly, že půjdeme na tajňačku do čínské restaurace. Nebyly jsme v tom plánování ale opatrné, a když se to dozvěděli naši přátelé, nabídli se, že nás tam odvezou a zůstanou s námi,“ řekla Marta Kubišová.

Představila rovněž pamětní list v podobě bankovky, který vyšel právě u příležitosti jejích narozenin. Stalo se tak v počtu 1989 kusů a koupit ho je možné na stránkách marta80.cz. Jeho cena je 2490 Kč. „Jsem na to nesmírně hrdá, ale vůbec si nemyslím, že si to zasloužím,“ řekla Kubišová se skromností sobě vlastní.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jedna z květin, které Marta Kubišová dostala k osmdesátinám.

Vývoj bankovky trval od konce minulého roku do října letošního. Pak zpěvačka navštívila Státní tiskárnu cenin v Praze, kde u knihtiskového stroje dohlížela na číslování listů. Lícové straně Pamětního listu v podobě bankovky dominuje její portrét, který ztvárnil akademický malíř Jiří Peca. Na rubové straně je zachycena atmosféra sametové revoluce, se kterou jsou zpěvačka a její písnička Modlitba pro Martu spjaty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marta Kubišová oslavuje osmdesátiny.

Kubišová nedávno absolvovala besedy o své životní dráze a poskytla spoustu rozhovorů. Jinak se však snaží své životní jubileum prožívat v klidu.

„V pondělí večer jsem se ale dojala. Česká televize vysílala záznam mého koncertu v pražské Lucerně v roce 2017. Obecně jsem mile překvapená vším, co se teď kolem mě děje, i když si myslím, že je teď trochu překubišováno. Čekám tedy, až se ozvou nepřející. Já to ale zvládnu a budu se chovat jako oslavenec,“ dodal ještě.

Reklama

Výběr článků

Načítám