Hlavní obsah

Mareš: X Factor je nadopovaná Superstar

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou pěveckou soutěž X Factor, která se podobá známému pořadu Česko hledá Superstar, představila ve čtvrtek v Praze TV Nova. V těchto dnech startuje série castingů hledajících soutěžící po celé ČR.

Článek

"Projekt má dvě fáze a v té první vyjedeme za našimi diváky," zahájil ředitel Novy Petr Dvořák. Úspěch soutěže je prý jistý. "O úspěšnosti X Factoru svědčí i to, že ve Velké Británii běží už čtvrtá řada," řekl Dvořák, podle kterého vítěž dostane nejen smlouvu na vydání CD, ale také milión korun.

Hlavní dramaturg pořadu Vít Pokorný poznamenal, že X Factor bude "úplně jiný" než Superstar, ale podobnost obou formátů převzatých ze zahraničí je velmi nápadná, zvláště když Nova angažovala lidi se Superstar úzce spjaté. Moderátorem má být Leoš Mareš a v porotě sedí Gábina Osvaldová a Ondřej Soukup. Jedinou novou tváří je tak třetí porotce, legenda českého bigbítu Petr Janda.

Podle Mareše je X Factor "nadopovaná Superstar". Moderátor nepochybuje o tom, že se najde spousta dobrých zpěváků i díky tomu, že neexistuje věkový limit: "Na Superstar před čtyřmi lety byl limit 28 let, těm lidem je teď 32. Pro dvaatřicetileté a starší je to první příležitost v dějinách, kdy se můžou přihlásit do podobné soutěže."

V televizi asi za půl roku

Od Superstar se X Factor liší např. v tom, že si každý z porotců vybere své favority, o které se pak bude starat i ve finále, kde se utkají s konkurencí. Soutěžit nemusí jen sóloví zpěváci, kteří budou rozděleni do kategorií 15-24 let a 25 a více, ale i skupiny. Narozdíl od zahraničí, kde se zpívá na half playback, bude v české verzi živá kapela.

Castingy:

29.-30. 10. Zlín, hotel Moskva

1.-3. 11. Brno, Výstaviště

17.-18. 11. České Budějovice, DK Metropol

24.-25. 11. Ostrava, K-Trio

30. 11. - 3. 12. Praha, Kongresové centrum Praha

Nova získala licenci na X Factor od firmy FremantleMedia. K rozpočtu se ředitel Novy Petr Dvořák nechtěl vyjádřit a moc sdílný nebyl ani ohledně zahájení soutěže. Naznačil ale, že by to mohlo být mezi únorem a červnem příštího roku.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám