Hlavní obsah

Marcel Bendig: Radostí z nominace na Českého lva jsem málem naboural

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jako kluk v romském ghettu v Hradci Králové snil o tom, že dostane hereckou cenu. Sledoval cestu k úspěchu svého o pět let staršího bratra Jana, který v roce 2009 zabodoval v pěvecké soutěži Česko Slovenská SuperStar. Nyní je Marcel Bendig nominován na Českého lva za vedlejší mužský herecký výkon ve filmu Banger. režiséra Adama Sedláka. „Chtěl bych hrát i dál, bez ohledu na to, zda to vyjde, nebo ne,“ tvrdí čtyřiadvacetiletý herec a zpěvák, který si říká Marsell.

Banger.Video: Bontonfilm

 
Článek

Co je to banger?

Raperský hit neboli název pro hudební pecku, která prorazí. Používá se to v komunitě raperů.

Jde o vaší teprve druhou roli. Byla pro vás nominace na Českého lva překvapením?

Samozřejmě, byl jsem neskutečně překvapen. Zrovna jsme s bráchou jeli v autě, když jsme se to dozvěděli. Volali z produkce a my radostí málem nabourali. Začali jsme ječet, bráchu to úplně vykolejilo ze soustředění na jízdu.

Jaká je vaše role ve filmu Banger.?

Hraju producenta Adama Mišíka neboli Alexe. Kluka, který je posedlý myšlenkou vytvořit raperský hit – banger. Ve filmu jsem zároveň jeho velmi dobrý přítel. Pomáhám mu, aby se dostal tam, kam chce, ale mezi tím nás čeká šílená cesta. Drogy, problémy, jak vydělat peníze na společný duet s významným raperem. Ostatní už neprozradím, aby se diváci mohli na film těšit.

Foto: KVIFF

Adam Mišík a Marcel Bendig ve filmu BANGER. (2022)

Před kamerou jste stál teprve podruhé. Co tomu předcházelo?

Moje první role byla v osmnácti, v seriálu Lynch. Na ni moc rád vzpomínám. Byli tam úžasní herci, třeba Pavel Kříž. Setkání s ním pro mě byl opravdový zážitek.

Koncertujete také s kapelou. Čeho se chcete držet, hudby, nebo herectví?

Od malička jsem věděl, že budu chtít hrát. Určitě bych se tomu chtěl věnovat a doufám, že přijdou další nabídky a castingy.

Jak se vaše touha stát se hercem projevovala v dětství?

Rád jsem bavil kamarády a pořád jsem si něco přehrával. Byl jsem takový bavič, šašek naší party. Doma jsem předváděl různé scénky. Dokonce jsem sehrál takovou scénku, že mě unesli. Doma na balkoně jsem křičel o pomoc. Nedošlo mi, že naproti nám sídlí policie. Po čtvrt hodině nám už klepala na dveře.

Otec byl velmi překvapený, co se děje. Ptal se, co chtějí, a oni že přišli vyšetřit, zda se opravdu něco zlého neděje. Všechno se samozřejmě vysvětlilo, táta jim řekl, že syn si hraje na únos, a byl klid. Jindy jsem zase doma v obýváku držel ovladač na televizi a představoval si, že je to cena, kterou jsem dostal za herectví. No a dnes jsem nominovaný a přijde mi to neuvěřitelné.

Foto: KVIFF

Adam Sedlák (zleva), Adam Mišík a Marcel Bendig na premiéře filmu BANGER. na loňském MFF v Karlových Varech

Pletou si vás často s vaším bratrem, zpěvákem Janem?

Dost často. Jednou jsme šli po ulici, zastavila nás starší paní, ukázala na mě a řekla: „Jé, vy jste ten Bendig, že jo? “ „Vy asi myslíte bráchu“, řekl jsem, ale paní si to nenechala vymluvit. Stává se nám to dost často.

Životní příběh Marsella Bendiga již brzy v sobotním magazínu Právo.

Adam Mišík o filmu Banger: Drogy v naší společnosti byly, jsou a budou. Je na každém, jak se s tím vyrovná

MFF KV

Jan Bendig: Mám ten dar, že poznám lidem na očích, jestli jsou dobří

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám