Hlavní obsah

Malá divadlení inventura v Alfredu, NoDu a Arše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu začínající pětidenní festival Malá inventura nabízí více než tucet představení, která byla uvedena v Praze buď na scéně divadla Alfred ve dvoře, nebo v NoDu nad klubem Roxy, popřípadě v pražské Arše, která se k projektu také přidala.

Mezinárodní den dětí v cirkuse Ohana

Článek

Jak Alfred ve dvoře, tak NoD pravidelně uvádějí řadu zajímavých představení, která si zasvěcení nenechávají uniknout, o nichž však ne všichni vědí. A právě to byl důvod, proč vznikla Malá inventura. Nabízí nejen věrným divákům možnost vidět představní, která jim unikla, ale hlavně oslovuje neobeznámené, jimž v kostce představuje to nejzajímavější z produkce.

V programu Alfréda stojí za zmínku především Mezzo, přinášející osobitý pohled dnešních třicátnic na život (25. 2 v 19:00 a 21:00) či Fragile souboru Krepsko. Na závěr přijede 27. 2. plzeňský Tyan s osobitou interpretací antické tragédie Antigona: Odjezd!

V NoDu je nejzajímavější asi představení Věc-takzvaná "realita" od Petra Krušelnického, jehož pohybová představení hodně pracují s výtvarnými prvky a akcentují lyrickou fantazii.

Archa kromě vlastních představení z virtuálního prostoru webu Chat - Nebezpečně snadné známosti a Nickname nabízí ještě choreografii Lhotákové a Soukupa Osoby a obsazení, kde tančí padesátiletí muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Mám umělý prsa i zadek

Jako mezinárodní ženskou divadelní omeletku deklarují autorky výtvarnou, pohybovou a kabaretní improvizaci Mezzo. Premiéru měl pěticípý hvězdný ansámbl ...

Sny padesátníků v tanci

Choreografie Kristýny Lhotákové a Ladislava Soukupa Osoby a obsazení, uvedená v úterý a ve středu v pražském Divadle Archa, nabídla neobvyklý zážitek. Hlavními...

Výběr článků

Načítám