Hlavní obsah

Madonna zaútočí na Bílý dům

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

První dáma mezi zpěvačkami Madonna chce právě vydávaným CD nazvaným American life ostře promluvit do chystané války s Irákem. Pro Bílý dům bude prý "šokující" zejména videoklip podtrhující stejnojmennou titulní píseň alba, jež je opřen o brutální záběry na zohavená těla roztrhaná granátem.

Foto: Radim Blaško

plakát

Článek

Politiku amerického prezidenta George W.Bushe napadá i text skladby, který ji označuje za "egoistickou a hamižnou". Madonna je ve videoklipu k písni American life (tzn. Americký život) oblečena jako americký voják.

Dějem klipu je výbuch granátu

Děj se točí kolem momentu, kdy vhodí granát do ohrady, v níž stojí bezbranní civilisté. Diváci posléze detailně sledují důsledky smrtícího výbuchu - všudypřítomné bezruké a beznohé oběti, zakrvácené dětské tváře a beznaděj pozůstalých.

"Nevyhýbá se žádným problémům, bolestem chystané války. Její písně a doprovodné šoty se staly drsným komentářem tzv. amerického snu, v němž nic není tak, jak se zdá," říká o chystaném albu zdroj z hudební scény v Los Angeles.

Madonna chce vyprovokovat diskusi

Madonna tvrdí, že krvavé téma klipu zvolila záměrně s cílem vyprovokovat ve Spojených státech diskusi o smyslu připravovaného konfliktu s Bagdádem. Ohrada je podle ní symbolem bezmocnosti civilistů, kteří nemají kam uprchnout. "Nové album je o svobodě projevu. Nejde jen o válku, ale i o hamižnost a egoismus velkých národů."

Madonna se tak novými písněmi zříká i své nálepky bezcitné materialistky a vyzývá k respektování lidského života," prozrazuje další podrobnosti k chystanému CD mluvčí zpěvačky Liz Rosenbergová. Titulní píseň a videoklip se poprvé v televizích a rádiích na celém světě objeví už příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám