Hlavní obsah

Madonna si prý vypůjčila motiv v Brazílii

Právo, Jaroslav Špulák

Čas od času se na hudební scéně objeví problém, který je nehezky pojmenován „krádež“. Ti zdrženlivější o něm ovšem hovoří jako o „podobnosti“. Stává se to i těm největším hvězdám, přičemž nějakého uspokojivého rozuzlení se nezávislý pozorovatel zpravidla nedočká.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Madonna zpívala písničku Give Me All Your Luvin’ premiérově na letošním americkém SuperBowlu.

Článek

Americká zpěvačka Madonna již několik dnů čelí problému, který přišel zcela nečekaně, záhy a z dálky. Pár dnů po velkolepé premiéře a svém vystoupení při SuperBowlu byla nařčena z toho, že její nová písnička Give Me All Your Luvin’, která je úvodním singlem z jejího chystaného březnového alba MDNA, byla částečně ukradena brazilskému hudebníkovi Joao Brasilovi.

Uvažují o soudní žalobě

Ten je přesvědčen o tom, že sborové partie Madonnina nového hitu, který nazpívala spolu s kolegyněmi Nicki Minaj a M. I. A., jsou okopírované z jeho melodie k písni L.O.V.E. Banana. Jeho tým právníků zatím zvažuje, zda věc předá soudu. Brasil přitom tvrdí, že Madonnu obdivuje a nehodlá ji poškodit.

Je tím pádem velmi pravděpodobné, že dojde k mimosoudnímu vyrovnání, stejně jako v mnoha podobných případech v posledních letech.

Brazilskému listu Folha da Sao Paulo muzikant Brasil již řekl: „Pořád nechápu, co se to stalo. Jsem její fanoušek. Jestli jde o plagiát, je to v podstatě skvělá zpráva. Madonna totiž vždycky dobře vycítí, kam se ubírají trendy, takže by to vlastně vypovídalo něco dobrého o tom, co teď dělám.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám