Hlavní obsah

Lidé podezírají The Guardian, že zastavil anketu, protože Rowlingová měla být osobností roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenáři na sociálních sítích obviňují britský list The Guardian, že zastavil online anketu osobnost roku, protože se ukázalo, že spisovatelka J.K. Rowlingová byla nejoblíbenější. Redakce to popírá.

J.K. Rowlingová

Článek

Na serveru Guardianu vyšel článek s titulkem Řekněte nám, kdo je vaší osobností roku 2021 a v pátek tam ještě stále byl.

Když Rowlingová získávala nejvíc sympatií, hlasovací formulář zmizel a objevil se nápis malým písmem, že formulář byl deaktivován, informoval server Dailywire.

Chybí však jakékoliv vysvětlení. Nikde nejsou vidět výsledky ankety. Na sociálních sítích to vyvolalo skandál.

Levicoví aktivisté vedou proti spisovatelce ostrou kampaň kvůli jejím výrokům o pohlaví a transsexuálech. Chodily jí i výhrůžky násilím.

Sacharinový reunion, píšou kritici pořadu o díle Rowlingové bez Rowlingové

Film

Když autorku nepozvali ani do pořadu ke dvacátému výročí prvního filmu o Harrym Potterovi na HBO MAX, upozornilo na to mnoho světových médií. HBO i spisovatelka tento nepochopitelný postup odmítly komentovat.

Mluvčí Guardianu ale podle serveru Newsweek uvedl, že se „žádné hlasování nekonalo a Guardian nevydal článek Osobnost roku.“

„Nic se nerušilo,“ tvrdí. Jde prý o nedorozumění, redakce prostě jen pravidelně vyzývá čtenáře, aby sdělovali své názory. Osobnost roku se nevolila.

Reklama

Výběr článků

Načítám