Hlavní obsah

Lenka Nová točila u moře videoklip Pro Boha

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Lenka Nová loni uprchla před lockdownem a ve Slovinsku si sama natočila videoklip Pro Boha. Píseň pochází z alba Dopisy.

Lenka Nová: Pro BohaVideo: Lenka Nová

 
Článek

Zpěvačka tak u moře umělecky využila podzimní období, kdy nebylo možné vystupovat.

„To prostředí je velmi fotogenické, síla moře, které se mění každý den, změny počasí, velké vlny, silný vítr a druhý den až dusivé ticho a hladina jako olej, to vše evokuje sílu něčeho nad námi, nad čím nemáme moc a co tu přetrvává dlouhé věky a naše životy mezitím přicházejí a odcházejí. Právě na těchto místech jsem často viděla lidi, jak dlouze hledí do dáli, dobíjejí baterky a možná přemýšleli nad tím, co se právě děje, co bude dál, a čekali na odpovědi. A to byly ideální kulisy pro text Lukáše Pavláska, který napsal na album Dopisy,“ popsala.

Foto: Supraphon

Lenka Nová

„Točila jsem na iPhone, umí i zpomalené záběry v dobré kvalitě. Byla jsem spíše v roli pozorovatele, než že bych záběry nějak moc připravovala. To místo znám, takže k některým částem v textu jsem přesně věděla, kde a co chci natočit, něco vzniklo samo od sebe, zkrátka se to stalo a my jsme byli právě při tom. V klipu si tak zahrála moje dcera Káťa, její spolužačka Julie, místní děti, psi i rackové.“

Album Dopisy inspirovaly skutečné dopisy, které Nová sbírala pár let. Natáčela ho loni s kytaristou Josefem Štěpánkem, pianistou Petrem Maláskem, basistou Rasťo Uhríkem a bubeníkem Milošem Dvořáčkem, který se podílel i na finální podobě klipu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám