Hlavní obsah

Kytarista Joe Bonamassa vystoupí 5. října v Kongresovém centru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kytarista Joe Bonamassa vystoupí v sobotu 5. října v Kongresovém centru Praha v rámci festivalu United Islands. Ve stejný den se zařadí do společnosti osobností, které byly hosty talk show Marka Ebena Na plovárně, včetně svého dětského idolu a bluesové legendy B. B. Kinga.

Článek

Podle zástupkyně této přehlídky Barbory Šubrtové je Bonamassa i přes svůj relativně mladý věk považován za jednoho z nejlepších současných hráčů na kytaru. „Je řazen na úroveň Jeffa Becka či Stevie Ray Vaughana, jeho pevné místo na hudební scéně potvrzuje neustále se zvětšující počet obdivovatelů, vyprodané haly i ohlasy hudebních médií a kritiků,” řekla Šubrtová.

Šestatřicetiletý Bonamassa začal hrát na kytaru jako čtyřletý a už ve dvanácti byl předskokanem na koncertě B. B. Kinga. Posbíral mnoho hudebních ocenění včetně nejlepšího kytaristy roku. Profesionální kariéru odstartoval ve 25 letech a od té doby vydal 13 samostatných alb. Během roku je schopen odehrát průměrně 200 koncertů.

„Mimo sólové kariéry se podílí také na řadě dalších hudebních projektů a kooperací, včetně vlastní nadace Keeping The Blues Alive, což se by dalo volně přeložit jako Nenechme blues zemřít,” dodala Šubrtová. Vstupenky do Kongresového centra stojí od 1290 do 2490 korun.

Šubrtová upozornila, že Eben už ve své talk show hostil vedle bluesového krále B. B. Kinga například i hlasového kouzelníka Bobby McFerrina, Johna Mayalla, jazzovou legendu Dianne Reevesovou a písničkářku Suzan Vega.

Reklama

Výběr článků

Načítám