Hlavní obsah

Kvůli omikronu se odkládají Grammy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiašedesátý ročník nejslavnějších hudebních cen světa se odkládá. Šíření omikronu je podle akademie příliš nebezpečné.

Foto: Profimedia.cz

Cena Grammy

Článek

Nový termín Grammy, které se měly předávat 31. ledna v Los Angeles, bude oznámen. Podle pořadatelů je nyní ceremonie příliš riskantní kvůli nové variantě koronaviru omikron. Dodali, že zdraví a bezpečnost hudebníků i publika je jejich nejvyšší prioritou.

Nejvíce nominací na ceny Grammy posbíral americký jazzový hudebník Jon Batiste, má jich celkem jedenáct. Po osmi nominacích mají zpěvák Justin Bieber a zpěvačky Doja Cat nebo H.E.R.

Sedm nominací má Billie Eilish a také Olivia Rodrigová. Dvě nominace získal skladatel Vince Mendoza za skladby z desky Freedom Over Everything, na níž se podílel Český národní symfonický orchestr.

Zpěvačka Halsey: Grammy jsou o známostech a čachrech v zákulisí

Kultura

Grammy byly v poslední době vystaveny ostré kritice. Stěžují si na ně Drake, The Weeknd nebo zpěvačka Halsey. Akademii obviňují ze zákulisních čachrů a korupce.

Veškerý fyzický program nedávno zrušil americký filmový festival Sundance.

Reklama

Výběr článků

Načítám