Hlavní obsah

Kulínský zřejmě u Bambini di Praga skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sbormistr Bohumil Kulínský zřejmě u sboru Bambini di Praga skončí. V pondělním pořadu Pressklub Frekvence 1 řekl, že na 99 procent je pro něj sbor již uzavřenou kapitolou. "Jedno procento zbývá na to sledovat, jak to bude vypadat," poznamenal. Kulínský je stíhán za sexuální zneužívání sboristek a minulý týden byl po půl roce propuštěn z vyšetřovací vazby.

Článek

Policie Kulínského postupně obvinila ze zneužívání 49 nyní již bývalých členek sboru. Podezření spadá podle policie do let 1984 až 2004.

Kulínský podle obvinění dívky například osahával v sauně, nejméně ve dvou případech měl údajně s nezletilými pohlavní styk. Devadesát procent případů se prý stalo na zájezdech po republice a v zahraničí. Některé z poškozených byly v době, kdy je Kulínský údajně sexuálně obtěžoval, starší 15 let. Protože však byly v závislém postavení na sbormistrovi, týká se paragraf o pohlavním zneužívání i jejich kontaktů s Kulínským.

Sbormistr dnes nechtěl případ nijak komentovat, údajně na radu svého obhájce Tomáše Sokola. Nicméně uvedl, že podle jeho názoru byly výpovědi některých dívek interpretovány odlišně od toho, co ony samy řekly. Reagoval také na výpovědi tří dívek, podle kterých s nimi spal. "Já jsem řekl, že se necítím nějakým způsobem vinen," poznamenal Kulínský. Moderátor ragoval otázkou: "Čili - žádný poměr jste s nimi neměl..." Kulínský po krátké odmlce odpověděl: "Ne."

"Dirigenta jsme tu ještě neměli..."

"Velmi nepříjemný bylo úplně první setkání s celou předběžného zadržení. Tam je povinnost svléknout se do naha a oni vám kontrolujou všechny otvory v těle, které máte. Já jsem tam  stál, nahej s rukama nahoře a ty pánové policisti říkali - co jste zač? Já říkám - jsem dirigent. Ten jeden povídá - koukej, dirigenta jsme tu ještě neměli... S těma rukama nahoře a nahej... to není úplně ideální."

Sbormistr se v Press klubu Frekvence 1 také svým žačkám omluvil za to, že na ně často křičel: "Já bych se chtěl omluvit za to, že jsem na ně často řval, ale ono to asi jinak nejde - metoda cukru a biče je asi to nejlepší pro to, když chcete něco dokázat."

Reklama

Související témata:

Související články

Padla další obvinění Kulínského

Policie rozšířila obvinění sbormistra Bohumila Kulínského o dalších 17 skutků. Do současné doby tak byl obviněn celkem v 42 případech. Další informace k novým...

Kulínský opustil pankráckou věznici

Pražský městský soud v pátek rozhodl o propuštění sbormistra Bambini di Praga Bohumila Kulínského z vazby. Krátce před 14. hodinou Kulínský, stíhaný...

Výběr článků

Načítám