Hlavní obsah

Koncertem Jaromíra Nohavici vyvrcholil festival Benátská!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Nohavica v sobotu i přes nepřízeň počasí, kdy bylo jeho vystoupení kvůli bouři dokonce z bezpečnostních důvodů přerušeno, na festivalu Benátská! ve Vesci u Liberce publikum rozezpíval. Písničkář, kterého na pódiu doprovázeli polský akordeonista Robert Kuśmierski a hráč na perkuse a bicí Pavel Plánka, představil průřez ze svého repertoáru.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Nohavica diváky na festivalu rozezpíval

Článek

Velký ohlas měla skladba Pánové nahoře. „V šatně jsem v rozhovoru s Davidem Kollerem řekl: Ta válka není moje, k…a, ať už skončí,“ uvedl před zahráním této protiválečné písně. S Kollerem, jenž na festivalu vystupoval také, se setkali, přestože je rozdělují některé názory.

Podle informace pořadatelů dorazilo na festival v deštivém počasí, které ho výrazně poznamenalo, ve třídenním součtu na pětatřicet tisíc lidí. Ti měli možnost zhlédnout vystoupení Kamila Střihavky, Horkýže Slíže, Lenky Filipové, Rybiček 48, které v pátek koncertovaly v čase Chrise Normana, britského zpěváka, jenž se kvůli zdravotní indispozici omluvil, skupiny Mirai a dalších.

Událostí byl rovněž set zpěváka Michala Penka, jenž proslul na přelomu osmdesátých a devadesátých let a po dlouhé pauze se na hudební scénu vrací. Na festivalu se také představili rapeři Yzomanidas nebo Viktor Sheen.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na hudebním festivalu Benátská v Liberci proběhly první koncerty v dešti

„Program se nám letos podařilo sestavit tak, že každý ze tří dnů byl úplně jiný, což jen dokazuje, jak široký záběr máme. Tradiční čtvrteční dárek pro nedočkavé jsme symbolicky pojali jako slovenský večer, kdy sedmi tisícům fanouškům zahráli například Richard Müller nebo No Name. Pátek byl nadupaný například díky Mirai a Rybičkám 48, vrcholem sobotního programu bylo vystoupení Jarka Nohavici, kdy z úžasné atmosféry musel mít snad každý husí kůži,“ shrnuje spolumajitel festivalu Petr Pečený.

Přípravy na třicátý ročník, jenž se odehraje příští rok, začaly podle pořadatelů prakticky hned se skončením festivalu. První informace o programu Benátské! s Impulsem pro rok 2024 začnou organizátoři zveřejňovat na přelomu roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám