Hlavní obsah

Koncert Gipsy.cz na Slovensku předčasně ukončili kvůli bombě

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sobotní koncert české skupiny Gipsy.cz ve slovenském městě Holíč museli pořadatelé předčasně ukončit, protože anonym oznámil, že v sále je bomba. Policie nařídila evakuaci místního kulturního domu, kde se vystoupení konalo.

Článek

Jak uvedl server ezahorie.sk koncert Gipsy.cz v Holíči byl prvním letošním koncertem skupiny na Slovensku. Vystoupení bylo přerušeno těsně před koncem, asi hodinu po půlnoci. Anonym telefonicky upozornil pořadatele, že v budově je bomba.

Organizátor koncertu Vladimír Chrenka přivolal policii, která nařídila evakuaci objektu. Kulturní dům vzápětí zkontroloval pyrotechnik, který žádnou výbušninu nenašel. Po koncertě Gipsy.cz se v kulturním domě měl konat ples. Policie prověřuje, zda se jednalo o útok na organizátora nebo na romskou menšinu.

Kapela Gipsy.cz získala v ocenění Objev roku 2006 a byla první českou skupinou, která vystoupila na festivalu Glastonbury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám