Hlavní obsah

Komiks o Batmanovi je kvůli masakru pozdržen

Právo, Klára Kolářová

Masakr v denverském kině Aurora při promítání snímku Temný rytíř povstal se dotkl nejen batmanovských fanoušků. Na návštěvnosti snímku se tragédie sice výrazněji neprojevila, účast s pozůstalými však projevují filmové hvězdy a svou soustrast vyjadřuje i literární svět.

Foto: Warner Bros

Snímek Temný rytíř povstal se dostal mezi stovku nejúspěšnějších.

Článek

Nakladatelství DC Comics se například rozhodlo pozdržet vydání nejnovějšího komiksu o netopýřím hrdinovi. Uvedl to britský deník The Guardian.

Uvedené nakladatelství se sice nevyjádřilo k tomu, zda odklad nějak souvisí s obsahem komiksu, ale Batmanův kreslíř Chris Burnham na svém Twitteru napsal: „Nejedná se o klasický batmanovský komiks se zbraněmi a střílením. Je tam však jedna zvláštní scéna, která celý tým DC Comics dost šokovala.“ Podle posledních zpráv se nejnovější komiks začne prodávat až koncem letošního srpna.

Film už vydělal

V kinech snímek Temný rytíř povstal vydělal zatím přes 500 miliónů dolarů a dostal se tak do stovky nejúspěšnějších filmů všech dob. Předchozí díl nolanovské filmové trilogie, Temný rytíř, přitom překročil magickou hranici jedné miliardy.

Fanoušci i kritici však očekávají, že výdělky posledního Temného rytíře budou ještě strmě šplhat vzhůru.

Reklama

Související témata:

Související články

Netopýří muž se poprvé objevil v roce 1939

Snímek Temný rytíř povstal je podle očekávání letním filmovým hitem. Fanoušci bojovníka za dobro se sice převážně shodují v tom, že předchozí díl nolanovské...

Výběr článků

Načítám