Hlavní obsah

Komici s. r. o. a jejich diváci dostali svůj film

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především milovníkům žánru stand up komedy je určen film Juraje Šajmoviče Komici s. r. o. The Tour, který ve čtvrtek vstupuje do kin.

Foto: archív filmu

Humor komiků z filmu jistě nesedí každému.

Článek

Šajmovič v něm zaznamenává turné party sólových bavičů Miloše Knora, Lukáše Pavláska, Tomáše Matonohy, Ester Kočičkové, Michala Kavalčíka a Richarda Nedvěda po vyprodaných českých sálech včetně pražské Lucerny.

Jejich humor určitě nesedí každému, je z logiky žánru mimořádně exibicionistický, nekorektní, často hodně vulgární, ale vystoupení každého z protagonistů je osobité a táhne diváky jak vír ke dnu. Fronty na jejich představení, davy fanoušků, kteří touží po podpisu, obrovská potřeba lidí smát se leckdy i za každou cenu, to je hlavní zjištění, jaké si divák z filmu odnese.

Protagonisté nepřestávají před Šajmovičovou kamerou šaškovat ani v zákulisí, jehož prostřihy do vystoupení skoro smazávají hranice mezi rolemi a „civilem“. Vlastně jen drobná poznámka Tomáše Matonohy „Jdeme vyrábět humor“ a několik krátkých debat mezi aktéry o tom, co bezchybně funguje a o čem pochybují, ukazují na vážnost, s jakou komici ke své práci přistupují.

A nelze než poznamenat staré známé „proti gustu žádný dišputát,“ které u smíchu platí dvojnásob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám